Vidiauto Novosti Najave U Frankfurtu će biti predstavljen novi Duster

Autor: m.s. Objavljeno: 22.07.2013. 11:15

Dacia 

U Frankfurtu će biti predstavljen novi Duster

U Frankfurtu će biti predstavljen novi Duster

Na skorom 65. međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu, koji se održava od 12. do 22. rujna 2013. Dacia će predstaviti novi Duster.

Novi Duster će, prema najavama, biti zvijezda Dacijinog izložbenog prostora, a facelift bi trebao donijeti linije već viđene na Renault Duster DCross konceptu predstavljenom na Sao Paolo Auto showu.

Osim uobičajenih kozmetičkih promjena (prednja i stražnja svjetla, novi branici i maska hladnjaka), novi će Duster imati prošireni popis opreme kako bi se borio s konkurencijom, a promjene će biti prisutne i u unutrašnjosti. Očekuju se (možda!) i kvalitetniji materijali interijera. Novi će Duster emitirati i manje CO2, a već isprobani 1.5 dCi dizelski motor K9k i dalje će ostati vrlo važan motor za europsko tržište - sa 85 i 110 KS. U ponudi će biti i 1,6-litreni benzinski motor.

Renault DCross Concept_2_800

Renault Duster DCross koncept

Kad već spominjemo Daciju, spomenimo i Renault (vlasnika Dacije) koji će u Frankfurtu otkriti nekoliko novih modela, a imat će i svjetsku premijeru jednog konceptnog automobila koji je za sada obavijen tajnom - bit će to koncept koji utjelovljuje Renaultovu viziju vrhunskog automobila. Francuzi najavljuju kako će posjetiteljima omogućiti da na jednom mjestu vide čak šest konceptnih vozila koja su dio strategije dizajna nadahnutoga ciklusom života.

Izložena će biti i linija električnih automobila, uključujući model ZOE, nedavno pušten u prodaju u Njemačkoj. U žarištu pozornosti bit će inovacije i automobilizam. Uz nedavno otkriveni motor Energy F1 2014 bit će predstavljena nova linija motora Energy.

Ključne riječi:
Dacia DCross Duster Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs