Vidiauto Testovi Testirali smo... Dacia Lodgy 1.5 dCi Laureate TEST

Autor: Kristijan Ptičar Objavljeno: 10.01.2013. 10:18

Prostora kao u priči

Dacia Lodgy 1.5 dCi Laureate TEST

Dacia Lodgy 1.5 dCi Laureate TEST

Rumunjska Dacia nastavlja s novim modelima, a na testu smo imali Lodgy, jednovolumenski model koji dolazi s 5 i 7 sjedala. Motor je već poznati i dobro provjereni 1.5 dCi snage 110 KS.

Testirao: Krunoslav Ćosić

Dacia Lodgy pozornost je privlačila svojom registarskom tablicom ZG-DACIA-1 - takve pločice smo naviknuti vidjeti na skupim automobilima, a Dacia kao da je poručivala kako je ovaj automobil i te kako ozbiljan. Jednovolumen Lodgy dužine 4,5 metara nudi izrazito veliki prtljažnik volumena od čak 827 litara, dobru opremljenost i snažnu multimedijsku potkovanost s ekranom u boji i osjetljivim na dodir. Svi očekuju nisku cijenu, a Lodgy je prosječno skup. Ali i dalje je to izrazito povoljna kupnja, naravno ukoliko se ne pretjera s dodatnom opremom. Cijena tada počne rasti...

Vanjski izgled

Pogledate li u Lodgy sa sivom Komet bojom odmah ćete shvatiti kako ovaj automobil kvadratičnog oblika ima jako puno mjesta u unutrašnjosti. Otkrivaju to velike staklene površine, produženi stražnji kraj vozila te velika vrata prtljažnika unutar kojeg se skrivaju dodatna sjedala. Vjerojatno su najzanimljiviji dio na vozilu stražnje lampe, pomalo neobično dizajnirane, a koje su uočljive i s boka vozila.

Sve ostalo je vrlo klasično dizajnirano i vidi se kako naglasak nikako nije na izgledu nego na funkcionalnosti. Hauba je kratka, a pogled opet s boka otkriva velike prednje lampe povezane kromiranom lajsnom i velikim Dacia znakom. Tu su i izrazito veliki retrovizori koji u vožnji omogućuju dobru vidljivost te prednji i stražnji odbojnik u boji vozila (to je inače dostupno već u osnovnoj opremi Lodgyja).

Unutrašnjost

Dacia s pet sjedala nudi solidno uređenu unutrašnjost, a korištena plastika izgleda sasvim OK. Središnji dio kokpita je u metalik crnoj glossy boji, obložen kromiranim okvirom. Krom se može naći i na drugim dijelovima unutrašnjosti. Očekivano, sve je tvrdo na dodir, ali to kupce Dacije neće niti zanimati. Njih zanima prostor u unutrašnjosti, komfor i smještaj čak troje djece u drugi red sjedala, koja su opskrbljena s tri ISOFIX priključka.

Kompletan test

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.