Vidiauto Novosti Događanja Donacija karlovačkoj i osječkoj tehničkoj školi

Autor: Kristijan Ptičar Objavljeno: 18.07.2013. 17:14

Renault/Dacia 

Donacija karlovačkoj i osječkoj tehničkoj školi

Donacija karlovačkoj i osječkoj tehničkoj školi

Tehničke škole u Karlovcu i Osijeku imat će stručnije kadrove zahvaljujući donaciji vozila Renault Master furgon i Dacia Logan.

Automobile je školama donirao Renault Nissan Hrvatska nastavljajući tako društveno odgovorno ponašanje te podupirući obrazovne programe koji će podignuti stručne kompetencije budućih kadrova u auto industriji i auto servisima.

Renault je Tehničkoj školi u Karlovcu donirao gospodarsko vozilo Renault Master furgon, nosivosti 3,5t s dizelskim motorom snage 125 KS, kao i ranije Renault Twingo, koji će učenici i nastavnici koristiti u realizaciji svojeg projekta „Implementacija novih kurikuluma“ pod nazivom ''E-learning u automehatronici''. Riječ je o projektu u kojem će se učenike kvalitetno obrazovati u autodijagnostici dizelskih i benzinskih motora, uvježbavanju popravaka, održavanju, ugañanju i provjeri ispravnosti vozila, posebno ona koja su proizvedena u Renaultovim tvornicama.

Tehnička škola u Karlovcu je vodeća škola u Karlovačkoj županiji za strukovno tehničko obrazovanje u strojarskoj, elektrotehničkoj i prometnoj struci. Škola već više od 5 godina sudjeluje u različitim projektima koji se financiraju iz pretpristupnih fondova EU-a, kao što su CARDS 2004 te IPA komponenta IV – razvoj ljudskih potencijala.

Osim Renault Mastera, tvrtka Renault Nissan Hrvatska donirala je i Strojarskoj tehničkoj školi u Osijeku vozilo Dacia Logan. Obrazovanje u toj školi traje četiri godine, a učenici se obučavaju za obavljanje poslova u projektiranju, pripremi i vođenju proizvodnje te održavanje strojeva i cijelih pogona. Uz stjecanje općeg obrazovanja, matematičkog i informatičkog znanja te temeljitog znanja prirodnih pojava i zakonitosti, učenicima je omogućen nastavak obrazovanja u području tehničke znanstvene oblasti, prije svega u strojarstvu, elektrotehnici i informatici.

Ključeve vozila ravnateljima škola uručio je generalni direktor tvrtke Renault Nissan Hrvatska g. Zoran Vujasinović koji je tom prilikom istaknuo: „Renault Nissan Hrvatska ovim donacijama želi doprinijeti edukaciji mladih na području suvremene automobilske tehnologije, a posebno nas veseli da se čak i u doba krize, možemo baviti aktivnostima socio-edukativnog karaktera što je ionako prisutno u samim genima marke Renault. Također se nadamo da ćemo slične donacije moći raditi i u budućnosti kako bi tehničke škole u Hrvatskoj svojim obrazovnim programima i dalje uspješno pratile napredak tehnologije."

Master u Karlovcu 2_800
Ključne riječi:
Dacia Logan Renault Renault Master furgon
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.