Vidiauto Novosti Najave Koncept Twin'Z na Salonu namještaja Triennale di Milano

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 10.04.2013. 10:45

Renault 

Koncept Twin'Z na Salonu namještaja Triennale di Milano

Koncept Twin'Z na Salonu namještaja Triennale di Milano

Salon namještaja Triennale di Milano mjesto je na kojem Renault predstavlja koncept Twin'Z, a cilj je spojiti svijet pokućstva i svijet automobila. Automobil predstavljaju Renault i britanski dizajner Ross Lovegrove.

Kao peta latica „cvijeta“ u životnom ciklusu Renaultovog odjela za dizajn, Twin'Z je najnoviji konceptni automobil programa koji naglašava novu Renaultovu strategiju dizajna povlačenjem usporedbi s temeljnim stadijima ljudskog postojanja. Twin'Z je zabavan, suvremen i umjetnički predstavnik gradskog automobila koji igra na kartu osjećaja i uzbuđivanja osjetila. Svoje nadahnuće crpi iz nasljedstva nekih od najpoznatijih Renaultovih modela poput Renaulta 5 i Renaulta Twingo. Twin'Z je električni automobil s pogonom na stražnje kotače i motorom straga.

RenaultTwinZ_2_800

Renault je pozvao britanskog dizajnera Rossa Lovegrovea da doda dizajnerski potpis čime je nastao privlačan spoj tehnologije i uglađenosti. Pri dizajniranju kabine Ross Lovegrove je dobio svu dizajnersku slobodu da osmisli kabinu potpuno prilagođenu putnicima. Ovaj projekt savršen je prikaz brojnih mogućih izvora nadahnuća koji mogu utjecati na dizajn te predstavlja izvoran pristup gradskom automobilu.

Ross Lovegrove nadahnuće za svoje osobno viđenje automobila crpi iz prirode, a nastali je model spoj jedinstvene igre sa svjetlošću i organskim oblicima koji Twin'Z čine umiljatim, gotovo živim predmetom.

RenaultTwinZ_3_800
Ključne riječi:
koncept Renault Twin'Z
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. lipanj 1996.

Zanardijeva prva CART pobjeda

Alessandro Zanardi, bivši vozač Formule 1, osvojio je na današnji dan 1996. godine svoju prvu CART IndyCar utrku u Portlandu, Oregon, u bolidu Reynard-Honde.

vs

.::.