Vidiauto Automobili Novi automobili na hrvatskim cestama Noviteti iz Rumunjske - Dokker i Dokker Van

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 14.06.2013. 16:52

Dacia 

Noviteti iz Rumunjske - Dokker i Dokker Van

Noviteti iz Rumunjske - Dokker i Dokker Van

Dacia Dokker putnički je kombi s pet sjedala namijenjen mješovitoj uporabi za profesionalne i privatne svrhe s jednim od najvećih prtljažnika dok je Dacia Dokker Van dostavno vozilo čija su uporabna obilježja u samom vrhu njegove klase zbog čega će posebno zanimati različite obrtnike i trgovce.

Dacia Dokker i Dacia Dokker Van svojim linijama i proporcijama otkrivaju veliku prostranost. Duljina od 4,36 m, širina od 1,75 m i visina od 1,81 m ukazuju na velikodušne dimenzije vozila te otkrivaju veliki unutarnji prostor. Taj je dojam dodatno istaknut jednostavnim i glatkim okomitim bokovima, a širina bočnih kliznih vrata i asimetrična stražnja vrata znače jednostavan ulazak u
vozilo.

Dacia Dokker namijenjen je kupcima koji traže vozilo za mješovitu uporabu, u koje će istodobno utovariti vrlo velik predmet i bezbrižno otići na obiteljsko putovanje. U njemu će se udobno voziti pet osoba, a usto nudi najveći prtljažnik na tržištu. Jednostavna modularnost stražnje klupe omogućuje oslobađanje dodatnog tovarnog prostora obujma od 3 m3, zbog čega je Dokker idealan za profesionalnu uporabu. Dostupan je s jednim ili dvojim bočnim ostakljenim kliznim vratima pa je pristup u teretni prostor ili na stražnju klupu
znatno olakšan.

Dacia Dokker Van pouzdano je i robusno dostavno vozilo s najvećim obujmom teretnog prostora u klasi zahvaljujući domišljatoj prilagodljivosti suvozačeva sjedala (Dacia Easy Seat, uz doplatu). Pristup u teretni prostor bitno olakšavaju široka klizna vrata s obje strane vozila. Kako bi zadovoljio najrazličitije potrebe obrtnika i trgovaca, Dokker Van nudi brojne mogućnosti prerade i bogatu dodatnu opremu.

Dacia Dokker Van 1_800

Dacia Dokker Van ima široka klizna vrata s obje strane vozila

U unutrašnjosti, multimedijski sustav Media Nav sastoji se od velikog ekrana dijagonale od 18 cm (7''), navigacije i radija te nudi mogućnost spajanja na Internet i telefoniranja slobodnih ruku s pomoću Bluetootha. Ograničivač brzine i senzor za vožnju unatrag također su u ponudi kao opcija.
Dacia Dokker i Dokker Van na tržište dolaze s četiri motora: novi benzinski motor 1.2 TCe 115, benzinski motor 1.6 MPI 85 te dizelski motor 1.5 dCi 75 KS i 90 KS. Ta dva dizelska motora nose oznaku Dacia eco² jer im potrošnja goriva iznosi samo 4,5 l/100 km1, uz ispuštanje CO2 od 118 g/km1.

Ime „Dokker“ dolazi od engleske riječi koja označava lučkog radnika (dockworker ili docker), čime se jasno ističe velika sposobnost prijevoza tereta obiju izvedbi modela, kao i njihova modularnost i robusnost.

Cijena za Daciju Dokker starta od 85.900 kuna za benzinski 1.6 motor snage 82 KS, najjeftiniji dizelaš je dCi sa 75 KS - 99.900 kuna. Druga Dacia Dokker Van u benzinskoj verziji dostupna je s motorom snage 82 KS za 64.250 kuna, a za 76.750 kuna dobit ćete dCi dizelski motor snage 75 KS.

Ključne riječi:
Dacia Dokker Dokker Van
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. srpanj 1945.

7-25-1945 Kaiser Frazer

Kaiser Frazer

Henry Kaiser i Joseph Frazer osnovali su tvrtku za proizvodnju automobila. Već u prvoj godini proizvedeno je 11.000 automobila, a godinu dana kasnije 100.000. Radi nedostatka sredstava novi se modeli nisu razvijali tako da je tvrtka 1953. prodana. Na fotografiji se nalazi Kaiser Virginian iz 1949.

vs

.::.