Vidiauto Novosti Najave Prva sezona ekstremnih utrka Serije E

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 02.04.2021. 06:26

Sutra kreće prva sezona utrka Serije E, u kojima se natječe i Cupra

Prva sezona ekstremnih utrka Serije E

Cupra je bila prva automobilska marka koja je potvrdila natjecanje u utrkama Serije E, a riječ je o utrkama električnih SUV vozila koje će se održavati na pustinjskim, prašumskim, ledenjačkim, oceanskim i arktičkim terenima.

Marka Cupra priprema se suočiti s jednom od najizazovnijih utrka u povijesti dok se sprema na zauzimanje startne pozicije prve sezone serija utrka Extreme E. Ovo off-road natjecanje za električna SUV vozila vodi timove na najizazovnije predjele svijeta: pustinjski, prašumski, ledenjački, oceanski i arktički teren. Cilj utrke, koja će 3. travnja započeti u Saudijskoj Arabiji, nije samo prenijeti gledateljima uzbuđenje trkaćih natjecanja, već i istaknuti kako klimatske promjene utječu na naš svijet.

CUPRA Extreme E_01

Cupra je sudjelovala u planiranju utrke Extreme E od samog početka. Ona je bila prva automobilska marka koja je obznanila svoje sudjelovanje te je udružila snage s timom ABT Sportsline, koji je glavni partner tima, te je sada spremna za početak toga događaja. Vozilo e-CUPRA ABT XE1 snage 400 kW/544 KS morat će nadići svoje granice dok se tim priprema za prvu utrku sezone u regiji Al Ula u Saudijskoj Arabiji, najvećoj kontinuiranoj pješčanoj pustinji na svijetu, tijekom vikenda utrka Desert X Prix.

CUPRA Extreme E_02

Članovi tima ABT Cupra, Claudia Hürtgen i e-ambasador marke Cupra Mattias Ekström, naporno će raditi kako bi bili spremni za utrku te se mentalno i fizički pripremili za sve situacije na koje mogu naići tijekom jurnjave pustinjskim prostranstvima. Hürtgen iza sebe ima bogato iskustvo u utrkama izdržljivosti, dok Ekström sa sobom donosi izniman talent kao pobjednik utrka Rally Cross i DTM. Svejedno, ovaj će događaj oboma predstavljati velik izazov. Članovi tima testirali su granice vozila e-CUPRA ABT XE1 tijekom priprema za početak sezone, a testiranja su provedena na trkaćim stazama Oschersleben u Njemačkoj i MotorLand Aragón u Španjolskoj.

CUPRA Extreme E_03

Startne će pozicije na početku serije zauzeti ukupno devet timova. Natjecanje je podijeljeno na dva dana – subotu i nedjelju. Kvalifikacije 1, 2, 3 i 4 će se održavati subotom, a polufinale, Crazy Race i finale nedjeljom. Svaka utrka ima dva kruga – jedan će krug odvesti vozačice, a drugi krug vozači svakoga tima.

CUPRA Extreme E_04

Prva sezona serije utrka Extreme E vodi natjecatelje na pet jedinstvenih svjetskih pozornica, a ovo će globalno putovanje iskoristiti činjenicu što će se kao zabavni sadržaj prenositi putem raznih kanala te će pridonijeti međunarodnoj promidžbi elektrifikacije, održivosti i ravnopravnosti spolova. Nakon spuštanja crno-bijele kockaste zastave u Saudijskoj Arabiji, sljedeća poprišta ove serije utrka bit će Retba (Lac Rose) u Senegalu, Kangerlussaq na Grenlandu, Pará u Brazilu te, naposljetku, Ognjena zemlja u Argentini.

Ključne riječi:
Cupra e-CUPRA ABT XE1 Extreme-E natjecanje utrke električnih automobila
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. travanj 1925.

4-25-1925 Debi Maseratija

Debi Maseratija

Prvi automobil Alfierija Maseratija, Tipo 26, debitirao je pobijedivši u svojoj klasi u Targa Floriju. Alfieri Maserati sam je vozio trkaći automobil.

vs

.::.