Vidiauto Novosti Najave Formentor VZ5 je najsnažnija Cupra ikada

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 04.03.2021. 06:01

Cupra je predstavila svoj najsnažniji model: Formentor VZ5

Formentor VZ5 je najsnažnija Cupra ikada

Već je prošlo 3 godine od odvajanja tvrtke Cupra od Seata, a tim povodom je predstavljena Cupra Formentor VZ5, najsnažnija Cupra ikad napravljena, a bit će proizvedena u 7.000 primjeraka.

Kako je i najavila, Cupra je za svoj 3. samostalni rođendan predstavila novu izvedbu Formentora, a koja dolazi pod oznakom VZ5 i koja će biti napravljena u 7.000 primjeraka, a kupci će moći birati između četiri boje – Midnight crna, mat Petrol plava, mat Magnetic Tech, te ekskluzivnoj boji Taiga siva, koja je dostupna samo na ovom modelu.

Cupra Formentor VZ5_02

Za pogon je posuđen Audijev 2,5-litreni TFSI turbo benzinac s 5 cilindara koji razvija maksimalnu snagu od 385 KS i pritom nudi i 480 Nm okretnog momenta, a motor je uparen sa 7-brzinskim DSG automatskim mjenjačem s dvije spojke.

Cupra Formentor VZ5_01

Serijski dolazi i pogon na sve kotače, a navedeno mu omogućuje ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,2 sekunde, dok je maksimalna brzina ovog modela elektronski ograničena na 250 km/h.

Cupra Formentor VZ5_04

Formentor VZ5 ćete lako prepoznati po posebnom izgledu četiri ispušne cijevi, a tu je i difuzor od ugljičnih vlakana. Drugačiji je i dizajn prednjeg i stražnjeg branika, a i maska je mat crne boje, a tu su i ekskluzivni 20-inčni aluminijski naplatci, a treba naglasiti i kako je podvozje spušteno za 10 mm.

Cupra Formentor VZ5_05

U unutrašnjosti nas pak čekaju nova sportska sjedala s fiksnim naslonima za glavu s Cupra logom, a tu su i sportske papučice i sportski volan. Serijski dolazi s 12-inčnim središnjim multimedijskim zaslonom, a tu je i serijska digitalna instrument ploča.

Cupra Formentor VZ5_06

Cupra Formentor VZ5 je ujedno i najava još sportskijih modela, a svi zainteresirani za ovaj model će se trebati strpjeti, jer je početak prodaje najavljen za kraj godine, kada će biti objavljena i njegova cijena.

Cupra Formentor VZ5_07
Ključne riječi:
Cupra Formentor VZ5 sportski SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 6. srpanj 1955.

Kontrola razine smoga

U SAD-u je donesena uredba Federal Air Pollution Control Act kojom se po prvi puta u svijetu država uključila u analize i kontrole zagađenja koje uzrokuju automobili. Sedam godina kasnije SAD kao prvi ulaže novac u borbu protiv auto zagađenja.

vs