Vidiauto Novosti Događanja Nova sezona WTCR-a s Goodyear gumama

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 15.09.2020. 05:51

Utrke 

Počela je nova sezona WTCR-a s Goodyear gumama

Nova sezona WTCR-a s Goodyear gumama

Ovog vikenda je na belgijskoj stazi Zolder započela nova sezona Svjetskoga kupa FIA za touring automobile (FIA World Touring Car Cup), a Goodyear će kao ekskluzivni dobavljač guma, koji je i službeni partner prvenstva, svojim trkaćim gumama Eagle F1 SuperSport opremiti sve natjecateljske ekipe.

Nakon ljetnog zagrijavanja na virtualnom prvenstvu WTCR, 12. i 13. rujna na trkalištu Zolder, motori touring automobila ponovno su zabrujati i uživo. U ovogodišnjoj sezoni ulogu ekskluzivnoga dobavljača guma preuzeo je Goodyear, koji je sklapanjem dugogodišnjeg ugovora dodatno učvrstio svoj položaj u svijetu motosporta. Utrka povodom otvaranja prvenstva bit će ujedno i prvi natjecateljski nastup Goodyearovih guma Eagle F1 SuperSport na touring utrkama iz samoga svjetskoga vrha.

Na belgijskoj stazi Zolder zapocinje nova sezona Svjetskog kupa FIA za touring automobile

Sve ekipe natjecat će se po suhome vremenu na glatkim trkaćim gumama Eagle F1 SuperSport s jednom jedinom specifikacijom, a bit će im dostupna i specifikacija za kišu. U Goodyearu su objasnili kako je razvoj te izuzetno svestrane smjese za gume iziskivao jako puno truda jer su morali gumi osigurati da se može nositi s tako širokim spektrom uvjeta na raznovrsnim stazama WTCR i s razlikama u automobilima koji se natječu. Na prvenstvu naime sudjeluje čak sedam proizvođača – Hyundai, Honda, Cupra, Lynk & Co, Audi, Renault i Alfa Romeo.

Sve ce se momcadi natjecati s Goodyear Eagle F1 SuperSport trkacim gumama

Odluka da se umjesto brojnih smjesa upotrebljava samo jedna specifikacija vrlo je važna jer su utrke WTCR sprintevi s velikom brzinom, bez zamjene guma tijekom utrke. Također su osjetno smanjeni troškovi i količina tereta za transport, što je važno za svjetsku seriju kakva je WTCR.

Motori touring automobila ponovno ce zabrujati i uzivo

Radi prilagodbe aktualnim uvjetima ovogodišnja sezona odvijat će se na samo šest europskih trkaćih staza, a kalendar događanja bit će znatno natrpaniji. Nakon otvaranja u Belgiji natjecateljska karavana seli se u njemački Nürburgring, slovački Slovakiaring, mađarski Hungaroring i španjolski Aragón. Završno događanje sezone održat će se 14. i 15. studenoga na talijanskome trkalištu Adria.

Ključne riječi:
Alfa Romeo Audi Cupra Goodyear Honda Hyundai Lynk & Co natjecanje Renault utrke
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 18. srpanj 1948.

Prva pobjeda najvećeg

Najveći vozač u povijesti Formule 1 Juan Manuel Fangio nastupio je u svojoj prvoj utrci te završio kao 12. Iako je tada imao već 27 godina Fangio je do kraja karijere (1957.) nanizao pet naslova svjetskog prvaka.

vs

.::.