Vidiauto Novosti Događanja Predstavljena je Toyota GR Super Sport

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 22.09.2020. 05:18

Autosport 

Toyota je u Le Mansu predstavila hiperautomobil GR Super Sport

Predstavljena je Toyota GR Super Sport

Hiperautomobil GR Super Sport je proteklu subotu imao svoju prvu javnu vožnju tijekom održavanja 88. utrke 24 sata Le Mansa na stazi La Sarthe.

Kako i priliči vozilu koje se temelji na trostrukom pobjedniku Le Mansa, trkaćem automobilu TS050 Hybrid, prilagođeni razvojni model GR Super Sport, prerađen u kabriolet te u kamuflažnoj odjeći GR-a, napravio je pokazni krug, prije sudjelovanja u svečanosti vraćanja trofeja Le Mans za ovogodišnju utrku. Za upravljačem je bio Alex Wurz, bivši vozač TOYOTA GAZOO Racinga.

Toyota GR Super Sport_01

Nedugo nakon svečanosti, započela je ovogodišnja, odgođena utrka 24 sata Le Mansa, a predstavnici TOYOTA GAZOO Racinga, dva TS050 Hybrida izborili su pobjedu treću godinu zaredom. TS050 Hybrid je stvarao povijest u Le Mansu od svog premijernog nastupa 2016., priskrbivši Toyoti prve pobjede na La Sartheu kao i odvezavši najbrži krug ikada, te važeći najbrži krug utrke. Ta postignuća su nadahnuće za GR Super Sport, hiperautomobil s pedigreom i performansama trkaćeg automobila.

Toyota GR Super Sport

GR Super Sport utjelovljuje posvećenost TOYOTA GAZOO Racinga korištenju motosporta za stvaranje sve boljih cestovnih automobila za užitak kupaca, te simbolizira sve užu vezu između trkaćih i cestovnih proizvoda TOYOTA GAZOO Racinga.

Toyota GR Super Sport_03

Radi daljnjeg naglašavanja ovog značajnog odnosa, TOYOTA GAZOO Racing će 2021. sudjelovati u FIS Svjetskom prvenstvu u utrkama izdržljivosti (WEC), koje uključuje 24 sata Le Mansa, s dva trkaća prototipa Le Mans Hypercar temeljena na GR Super Sportu.

Toyota GR Super Sport_05

Alex Wurz je izjavio: „Bila je čast po prvi put u javnosti voziti ovu razvojnu verziju GR Super Sporta, a pogotovo na stazi kao što je Le Mans koja je tako usko povezana s ovim automobilom. GR Super Sport je rođen u Le Mansu, pa se ovo činilo kao povratak kući. Bilo je ovo prvi put da sam vozio ovaj automobil, pa mi pokazni krug nije omogućio tjeranje do granica, ali sam odmah osjetio da GR Super Sport ima potencijal za nevjerojatne performanse. Mogao sam osjetiti sličnosti između GR Super Sporta i TS050 HYBRID u smislu performansi, posebno pogona na četiri kotača i hibridnog sustava. Međutim, inženjeri mi kažu da je ovo bila samo mala naznaka stvarnih performansi GR Super Sporta, tako da se jako veselim ponovnoj prilici da ga vozim u skoroj budućnosti.

Toyota GR Super Sport_04
Ključne riječi:
Gazoo Racing GR Super Sport hiperautomobil Le Mans Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.