Vidiauto Novosti Najave Na naše tržište stigao Cupra Formentor

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 18.12.2020. 06:22

Novo na tržištu 

Stigao Cupra Formentor u tri izvedbe, a cijene kreću od 218.558 kuna

Na naše tržište stigao Cupra Formentor

Na naše je tržište stigao Formentor u tri izvedbe, a kasnije će biti dostupne i ostale izvedbe, a uključivat će čak 7 različitih pogonskih sustava. Početni model sa 150 KS i ručnim mjenjačem startaju od 218.558 kuna.

Naše je tržište bogatije za još  jedan model, ovog puta pod brendom Cupra, riječ je o SUV modelu Formentor koji je razvijen isključivo za marku i nije riječ samo o sportskoj izvedbi nekog Seat modela. Ovaj će model biti dostupan s ukupno sedam različitih pogonskih sustava, uključujući i dvije plug-in hibridne izvedbe, a na naše tržište prvo stižu dva turbo benzinca.

Covers-come-off-the-CUPRA-Formentor_13_HQ

Početni model je opremljen s 1,5-litrenim TSI turbo benzincem koji razvija maksimalnu snagu od 150 KS i nudi 250 Nm okretnog momenta a uparen je sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h mu treba 8,9 sekundi, a maksimalna brzina mu je 204 km/h, dok mu je prosječna potrošnja 6,4 litre. Cijena takve izvedbe kreće od 218.558 kuna s opremom Formentor. S istim motorom je dostupna i izvedba s automatskim DSG mjenjačem, a karakteristike su gotovo identične, osim što je ova izvedba nešto sporija s maksimalnom brzinom od 203 km/h i troši u prosjeku 6,7 litara. Cijena ove izvedbe starta od 234.058 kuna.

Covers-come-off-the-CUPRA-Formentor_15_HQ

Svakako će najzanimljiviji biti model s dvolitrenim TSI turbo benzincem koji razvija maksimalnu snagu od 310 KS i uparen je s DSG mjenjačem i ima 4Drive pogon na sve kotače. On za ubrzanje od 0 do 100 km/h treba tek 4,9 sekundi i može juriti sve do elektronski ograničenih 250 km/h, a pritom troši u prosjeku 8,5 litara. Cijena takve izvedbe s bogatom opremom Veloz kreće od 360.999 kuna.

Covers-come-off-the-CUPRA-Formentor_09_HQ

U prvom kvartalu stižu i ostale izvedbe, a koje uključuju turbo dizelske i hibridne modele, a njihove će se cijene znati naknadno. Za sve ostale informacije i test vožnje novih modela posjetite ovlaštene Cupra dilere.

Ključne riječi:
4Drive Cupra Formentor SUV TSI
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.