Vidiauto Novosti Najave Pet cilindara za treći rođendan Cupre

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 08.02.2021. 06:20

Cupra najavila još snažniji Formentor s oznakom VZ5

Pet cilindara za treći rođendan Cupre

Za točno dva tjedna ćemo vidjeti novu izvedbu Cupre Formentor koja će biti predstavljena s motorom s 5 cilindara, a bit će to premijera na 3. rođendan marke Cupra.

Prvi samostalni model marke Cupra dobiva novu izvedbu, i to ne bilo kakvu. Naime, objavljeno je kako će 22. veljače, odnosno na 3. rođendan tvrtke Cupra, biti predstavljena nova izvedba Formentora, koji dolazi pod oznakom VZ5, a pogonit će ga motor s 5 cilindara. Za sada još nije potvrđeno o kojem je motoru riječ, no neslužbeno se govori o 2,5-litrenom TFSI motoru iz Audija, a koji će imati maksimalnu snagu od oko 400 KS i nudit će oko 450 Nm okretnog momenta. Mjenjač će biti automatski a pogon će biti na sve kotače.

Također, osim naslovne fotografije nije objavljena ni jedna druga fotografija, a na njoj se mogu vidjeti četiri ispušne cijevi i stražnji difuzor. Stoga se mogu očekivati i drugačiji prednji branik, ali vjerojatno i set spojlera kao i veće aluminijske naplatke. Naravno, ovjes će biti dorađen, a ugrađivat će se i snažnije kočnice, dok se u unutrašnjosti očekuju sportska sjedala.

Covers-come-off-the-CUPRA-Formentor_13_HQ

Cupra Formentor će imati drugačiji prednji branik, ali i set spojlera i veće aluminijske naplatke

Jedina službena izjava oko novog modela glasi: ”Formentor VZ5 pogonit će snaga pet cilindara, čime će njegove performanse biti još bolje, a već ionako uzbudljiva dinamična vožnja još uzbudljivija te će za sve ljubitelje automobila moći maksimalno izraziti performanse izgaranja. Baš je to ultimativni prijenos tehnologije koji povezuje svijet utrka i cestovnih vozila.”

Ključne riječi:
Cupra Formentor SUV TFSI VZ5
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs