Vidiauto Novosti Najave Pet cilindara za treći rođendan Cupre

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 08.02.2021. 06:20

Cupra najavila još snažniji Formentor s oznakom VZ5

Pet cilindara za treći rođendan Cupre

Za točno dva tjedna ćemo vidjeti novu izvedbu Cupre Formentor koja će biti predstavljena s motorom s 5 cilindara, a bit će to premijera na 3. rođendan marke Cupra.

Prvi samostalni model marke Cupra dobiva novu izvedbu, i to ne bilo kakvu. Naime, objavljeno je kako će 22. veljače, odnosno na 3. rođendan tvrtke Cupra, biti predstavljena nova izvedba Formentora, koji dolazi pod oznakom VZ5, a pogonit će ga motor s 5 cilindara. Za sada još nije potvrđeno o kojem je motoru riječ, no neslužbeno se govori o 2,5-litrenom TFSI motoru iz Audija, a koji će imati maksimalnu snagu od oko 400 KS i nudit će oko 450 Nm okretnog momenta. Mjenjač će biti automatski a pogon će biti na sve kotače.

Također, osim naslovne fotografije nije objavljena ni jedna druga fotografija, a na njoj se mogu vidjeti četiri ispušne cijevi i stražnji difuzor. Stoga se mogu očekivati i drugačiji prednji branik, ali vjerojatno i set spojlera kao i veće aluminijske naplatke. Naravno, ovjes će biti dorađen, a ugrađivat će se i snažnije kočnice, dok se u unutrašnjosti očekuju sportska sjedala.

Covers-come-off-the-CUPRA-Formentor_13_HQ

Cupra Formentor će imati drugačiji prednji branik, ali i set spojlera i veće aluminijske naplatke

Jedina službena izjava oko novog modela glasi: ”Formentor VZ5 pogonit će snaga pet cilindara, čime će njegove performanse biti još bolje, a već ionako uzbudljiva dinamična vožnja još uzbudljivija te će za sve ljubitelje automobila moći maksimalno izraziti performanse izgaranja. Baš je to ultimativni prijenos tehnologije koji povezuje svijet utrka i cestovnih vozila.”

Ključne riječi:
Cupra Formentor SUV TFSI VZ5
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. rujan 1893.

9-22-1893  Prvi američki automobil

Prvi američki automobil

Prvi automobil u Americi izradili su braća Charles i Frank Duryea, inače proizvođači bicikala. Braći je za izradu automobila bilo potrebno oko dvije godine. Na današnji su ga dan ponosno prvi puta provozali ulicama Springfielda u državi Massachusetts.

vs

.::.