Vidiauto Novosti Najave Električni Citroen My Ami Buggy Concept

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 06.01.2022. 04:36

Citroen My Ami Buggy Concept donosi električni pogon i retro štih

Električni Citroen My Ami Buggy Concept

Citroen je predstavio novi koncept koji je baziran na malenom električnom modelu Ami, a donosi  pravi retro štih i moderan električni pogon, kao stvoren za ljetne resorte.

Iako još nije u ponudi na našem tržištu, Citroen Ami, maleni električni dvosjed, već je dostupan na drugim tržištima, a Citroen priprema i nove izvedbe, a jedan svakako zanimljiv koncept je i My Ami Buggy, kojeg vidite na fotografijama.

Citroen My Ami Buggy Concept_02

Dimenzije su ostale iste, što znači da je dug 241 cm, širok 139 cm i visok 159 cm, no zahvaljujući mnogim dizajnerskim detaljima, dobije se dojam potpuno drugačijeg vozila.

Citroen My Ami Buggy Concept_03

Prvo što upada u oči je nedostatak vratiju, tamna boja karoserije i žuti kontrastni detalji. Unutrašnjost je u potpunosti vodootporna, a da ne bude oštećenja karoserije tijekom istraživanja brinu se zaštitni kavezi na svjetlima.

Citroen My Ami Buggy Concept_04

Ako pak vozite po noći, dobro će doći veliki LED reflektor koji je postavljen na krovni nosač, a tamo se nalazi i rezervni kotač. Tu su i prošireni blatobrani sa zaštitnim plastikama, pa istraživanje nepoznatih dijelova može započeti. Samo pazite, ugrađena je ista baterija od 5,5 kW koja omogućuje doseg do 75 km, pa ne smijete otići predaleko.

Citroen My Ami Buggy Concept_01

No bez obzira na to, i dalje je riječ o iznimno atraktivnom vozilu koji će lako prevesti dvije osobe do zabačene plaže, kako bi mogli uživati u samoći.

Ključne riječi:
AMI Citroën EV koncept My Ami Buggy Concept
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.