Vidiauto Novosti Najave Ovo je jedan sasvim poseban Renault 4

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 26.10.2021. 06:12

Posebno izdanje legendarne četvorke povodom 60. obljetnice

Ovo je jedan sasvim poseban Renault 4

Povodom 60. obljetnice modela Renault 4, marka se udružila s dizajnerom Mathieuom Lehanneurom kako bi oživila kultni model. Rezultat toga je SUITE N°4, originalni konceptni automobil nadahnut ''hotelskom sobom na kotačima''.

Kultni Renault 4, automobil koji je postao prava priča o uspjehu, ove je godine proslavio 60. rođendan. Proizvodio se u 28 zemalja, a tijekom 30 godina prodan je u više od osam milijuna primjeraka u više od stotinu zemalja. Renault je obljetnicu ovog automobila pretvorio u cjelogodišnju proslavu prepunu različitih inicijativa.

2021 - Concept SUITE N4

A model koji vidite na fotografijama rezultat je nove suradnje, i to Renaulta s francuskim dizajnerom Mathieuom Lehanneurom, predzadnjoj inicijativi programa. Dizajn i inovacije u području mobilnosti oduvijek su bile od ključnog značaja za Renault i dizajnera Mathieua Lehanneura. Oni su zajedno su radili na osmišljavanju konceptnog automobila koji iznutra i izvana utjelovljuje dizajnersku viziju vozila iz snova – ''Renault za život''.

2021 - Concept SUITE N4 (1)

Model SUITE N°4 istih je vanjskih dimenzija i linija kao i originalni model, no s nekolicinom bitnih izmjena. Stražnji dio i vrata prtljažnika zamijenjeni su polikarbonatnim prozorima koji pružaju osvjetljenje jednako onom arhitektonskog stakla. Transparentne solarne ploče postavljene na krov propuštaju svjetlost, a služe i za punjenje baterije vozila koja je naknadno ugrađena kako bi se ono u potpunosti elektrificiralo. Prednji dio automobila ima ista svjetla, linije i siluetu kao i originalni model. Prednja je maska izrađena od poliranog aluminija, što je dizajnerski potpis ali i posveta izvedbi bez krova. Karoserija automobila premazana je s tri sloja boje kako bi odavala dojam cementa, materijala koji je sinonim za modernu arhitekturu.

2021 - Concept SUITE N4 (3)

Lehanneur je u unutrašnjosti odlučio upotrijebiti materijale kakve nalazimo u kućanstvima kako bi stvorio domaći ugođaj, ali i implementirati sve tehničke zahtjeve i profinjenost francuskog umijeća življenja. Sjedala i armaturna ploča obloženi su žutim baršunom, dok je robustan izgled postignut debelom, rebrastom šenil tkaninom kojom je prekrivena poleđina sjedala s dva preklopa. Podupirači i jastuci upotpunjuju izgled prtljažnika, pretvarajući ga u sobu na kotačima. Sveukupan dojam zaokružuje drvena klupa koja je zaklonjena od kiše ili sunca kada je poklopac prtljažnika otvoren. Kao i za model Renault 4, svi materijali nose oznaku ''Proizvedeno u Francuskoj'' i isporučuju ih vrhunski pariški obrtnici.

Ključne riječi:
klasik koncept posebna izvedba R4 Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs