Vidiauto Novosti Najave Ovo je jedan sasvim poseban Renault 4

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 26.10.2021. 06:12

Posebno izdanje legendarne četvorke povodom 60. obljetnice

Ovo je jedan sasvim poseban Renault 4

Povodom 60. obljetnice modela Renault 4, marka se udružila s dizajnerom Mathieuom Lehanneurom kako bi oživila kultni model. Rezultat toga je SUITE N°4, originalni konceptni automobil nadahnut ''hotelskom sobom na kotačima''.

Kultni Renault 4, automobil koji je postao prava priča o uspjehu, ove je godine proslavio 60. rođendan. Proizvodio se u 28 zemalja, a tijekom 30 godina prodan je u više od osam milijuna primjeraka u više od stotinu zemalja. Renault je obljetnicu ovog automobila pretvorio u cjelogodišnju proslavu prepunu različitih inicijativa.

2021 - Concept SUITE N4

A model koji vidite na fotografijama rezultat je nove suradnje, i to Renaulta s francuskim dizajnerom Mathieuom Lehanneurom, predzadnjoj inicijativi programa. Dizajn i inovacije u području mobilnosti oduvijek su bile od ključnog značaja za Renault i dizajnera Mathieua Lehanneura. Oni su zajedno su radili na osmišljavanju konceptnog automobila koji iznutra i izvana utjelovljuje dizajnersku viziju vozila iz snova – ''Renault za život''.

2021 - Concept SUITE N4 (1)

Model SUITE N°4 istih je vanjskih dimenzija i linija kao i originalni model, no s nekolicinom bitnih izmjena. Stražnji dio i vrata prtljažnika zamijenjeni su polikarbonatnim prozorima koji pružaju osvjetljenje jednako onom arhitektonskog stakla. Transparentne solarne ploče postavljene na krov propuštaju svjetlost, a služe i za punjenje baterije vozila koja je naknadno ugrađena kako bi se ono u potpunosti elektrificiralo. Prednji dio automobila ima ista svjetla, linije i siluetu kao i originalni model. Prednja je maska izrađena od poliranog aluminija, što je dizajnerski potpis ali i posveta izvedbi bez krova. Karoserija automobila premazana je s tri sloja boje kako bi odavala dojam cementa, materijala koji je sinonim za modernu arhitekturu.

2021 - Concept SUITE N4 (3)

Lehanneur je u unutrašnjosti odlučio upotrijebiti materijale kakve nalazimo u kućanstvima kako bi stvorio domaći ugođaj, ali i implementirati sve tehničke zahtjeve i profinjenost francuskog umijeća življenja. Sjedala i armaturna ploča obloženi su žutim baršunom, dok je robustan izgled postignut debelom, rebrastom šenil tkaninom kojom je prekrivena poleđina sjedala s dva preklopa. Podupirači i jastuci upotpunjuju izgled prtljažnika, pretvarajući ga u sobu na kotačima. Sveukupan dojam zaokružuje drvena klupa koja je zaklonjena od kiše ili sunca kada je poklopac prtljažnika otvoren. Kao i za model Renault 4, svi materijali nose oznaku ''Proizvedeno u Francuskoj'' i isporučuju ih vrhunski pariški obrtnici.

Ključne riječi:
klasik koncept posebna izvedba R4 Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. lipanj 1900.

Promet u nacionalnom parku Yosemite

Oliver Lippincott na današnji je dan 1900. godine postao prva osoba koja je u nacionalni park Yosemite ušao motornim vozilom, točnije, tzv. Locomobilom.

vs

.::.