Vidiauto Novosti Najave Konceptno vozilo Cupra Tavascan Extreme E

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 16.09.2021. 05:12

Uz koncept Tavascan Extreme E, Cupra najavila i prelazak na struju do 2030. godine

Konceptno vozilo Cupra Tavascan Extreme E

Lanena vlakna korištena su na cijeloj karoseriji konceptnog vozila Cupra Tavascan Extreme E, što ga čini još održivijim i ekološki prihvatljivijim, a uz njega je Cupra najavila i kako misli priječi na potpuno električne automobile do 2030. godine.

Potpuno električno off-road trkaće vozilo sljedeća je faza Extreme E pustolovine Cupre, a također upućuje na jezik dizajna koji će se upotrebljavati u budućoj serijskoj proizvodnji modela Cupra Tavascan, drugog 100 % električnog modela koji će na tržište stići tijekom 2024. godine. Konceptno vozilo Tavascan Extreme E objedinjuje potpuno novi dizajn eksterijera i sto postotni Cupra  DNK te holistički pristup upotrebi prirodnih materijala, što ga čini održivijim i još lakšim za popravke i prilagodbu.

Tavascan-Extreme-E-Concept_02_HQ

''Čvrsto vjerujemo u projekt Extreme E u cjelini'', rekao je Antonino Labate, direktor marke Cupra nadležan za strategiju, poslovni razvoj i operacije. ''Elektrifikacija, održivost, ravnopravnost spolova i raznolikost zajedničke su vrijednosti marke Cupra i koncepta Extreme E. Konceptno vozilo jasan je dokaz napornog rada kako bismo se sljedeće sezone mogli natjecati.''

Tavascan-Extreme-E-Concept_01_HQ

U odnosu na vozilo koje se utrkuje u prvoj sezoni natjecanja Extreme E, koncept ima značajno promijenjen dizajn prednjeg i stražnjeg dijela vozila, a sada se još više koristi LED tehnologija. Uz to, tu su i 3D ispisani dijelovi, koji su učinkovitiji jer se mogu proizvesti u svega šest sati, što znači da se natjecateljski tim brzo može prilagoditi promjenama.

Tavascan-Extreme-E-Concept_06_HQ

Konceptno je vozilo opremljeno karoserijskim dijelovima uglavnom napravljenih od lanenih vlakana, koje su ekstrahirani iz lana, a tu su i ukrasi od bakrenih elemenata, koji su tradicionalan Cupra znak. Ovaj model je opremljen 54 kWh baterijom, a ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 4 sekunde.

Tavascan-Extreme-E-Concept_07_HQ

A ovaj koncept, koji najavljuje serijski model Tavascan, koji stiže tijekom 2024. godine, ujedno je još jedna najava kako će Cupra do 2030. godine postati marka koja će nuditi isključivo električne automobile.

Ključne riječi:
Cupra Extreme-E koncept natjecanje Tavascan
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.