Vidiauto Novosti Najave Citroen Ami One koncept stiže u Ženevu

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 20.02.2019. 05:59

Ženeva 2019. 

Koncept gradskog automobila budućnosti: Citroen Ami One

Citroen Ami One koncept stiže u Ženevu

Povodom stotog rođendana Citroen slavi cijelu godinu, a Ami One koncept je prvi od mnogih koncepata koji nas očekuju do kraja ove godine.

Prvi koncept kojeg će ove godine predstaviti Citroen dolazi u Ženevu, a bit će predstavljen pod imenom Ami One, i prikazuje kako Citroen vidi budućnost urbane mobilnosti. Citroen Ami One koncept je pogonjen strujom, a domet s ugrađenim baterijama mu je 100 km, dok je za njihovo punjenje potrebno oko dva sata.

Citroen AMI ONE CONCEPT_sprijeda

Ami One je dug 2.500 mm, širok 1.500 mm i visok 1.500 mm, dok mu je krug okretanja svega 8 metara. Težina mu je 425 kg, a maksimalna brzina je ograničena na 45 km/h kako bi njime mogli upravljati i šesnaestogodišnjaci.

Citroen AMI ONE CONCEPT interijer

Konceptno vozilo je postavljeno na 18-inčne aluminijske naplatke, a osim ''funky'' izgleda, najveća je zanimljivost oko otvaranja vratiju. Naime, suvozačeva se vrata otvaraju na klasičan način, dok se ona na vozačkoj strani otvaraju u suprotnom smjeru.

Citroen AMI ONE CONCEPT_interijer_2

Unutrašnjost je također uređena u futurističkom stilu, a zamišljeno je kako bi sve verzije imale pomični meki krov. Kako bi ušli u vozilo potrebno ga je otključati pomoću QR koda, a vozača očekuje 5-inčni zaslon s prikazom svih važnih podataka.

Citroen AMI ONE CONCEPT_detalj

Sve u svemu koncept je zanimljiv, i bio bi zasigurno opasan konkurent Smartu, no ako Ami One uđe u serijsku proizvodnju, to se zasigurno neće dogoditi u narednih 5 godina.

Ključne riječi:
Ami One Citroën koncept Ženeva Motor Show
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.