Vidiauto Novosti Najave Renault 5 Prototype je koncept godine

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 05.10.2021. 06:11

Izabran je konceptni automobil 2021. godine: Renault 5 Prototype

Renault 5 Prototype je koncept godine

Car Design News je organizirao 8. izdanje izbora Konceptnog automobila godine za publikaciju Car Design Review, a najviše glasova osvojio je Renault 5 Prototype.

Svrha Renaulta 5 Prototype bila je pokazati Renaultovu predanost nastojanjima da električne automobile učine dostupnima što širem krugu europskih kupaca. Renaultovi dizajneri željeli su dizajnirati novi popularni, esencijalni automobil, poput njegovog pretka koji je svojevremeno osvajao srca velikog broja kupaca. Serijska izvedba prototipa Renault 5 bit će predstavljena do 2024. godine.

2021 - Renault 5 Prototype elected Concept-Car of the Year

Renault 5 Prototype proglašen je Konceptnim automobilom godine od strane prestižnog časopisa Car Design News, nakon što je imao priliku odmjeriti snage s konceptima koje su proizvođači automobila predstavili u razdoblju od ožujka 2020. do ožujka 2021. godine. Car Design Review 8 pruža pregled godine u pogledu dizajna te analizira trendove i inovacije. Žiri čine automobilski stručnjaci i direktori dizajna vodećih proizvođača automobila.

2021-Renault-5-Prototype-2_VIDIClanakVelika

Direktor dizajna Renaulta, Gilles Vidal, pritom je rekao: ''Ova nagrada Konceptnog automobila godine časopisa Car Design News, koju je automobilu R5 Prototype dodijelio žiri sastavljen od direktora dizajna vodećih automobilskih proizvođača, ima posebno značenje za Renaultov dizajnerski tim! Jako smo ponosni na nju. Ponosni smo i na iskazan interes tiska i javnosti za Renault 5 Prototype jer će vanjski izgled biti više od 90 % vjeran onome serijskog automobila!''.

Ključne riječi:
koncept Prototype R5 Renault Renault 5 Prototype
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.