Vidiauto Novosti Najave OnePod je budući Volkswagenov robotaxi

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 21.10.2021. 05:26

I Volkswagen priprema svoj robotaxi, a predstavljen je kao OnePod

OnePod je budući Volkswagenov robotaxi

Volkswagen također priprema svoj automatizirani taxi bez vozača, odnosno robotaxi, koji će u budućnosti prevoziti ljude bez potrebe za vozačem.

Trenutno najpoznatiji robotaxi kod nas je onaj kojeg razvija Rimac, no na sličan način razmišlja i niz ostalih proizvođača automobila, a sada im se pridružuje i Volkswagen, koji je predstavio svoj koncept robotaxija pod imenom OnePod. Riječ je o konceptnom vozilu koje će do serijske izvedbe imati nešto ''smireniji'' dizajn, no osnovna funkcionalnost će ostati ista – prijevoz većeg broja ljudi. Tako će postojati nekoliko izvedbi, samo one za prijevoz osoba, ali i izvedbe koje osim sjedećih mjesta imaju i posebne stalke ili nosače za bicikl, kao i izvedbe pripremljene za prijevoz invalida s prihvatima za kolica.

Volkswagen OnePod

OnePod se odlikuje velikim staklenim površinama, pa bi se mogao koristiti i kao vozilo za turiste jer pruža vidljivost u 360 stupnjeva, a za jednostavan ulazak i izlazak putnika brinu de dvostruka klizna vrata. Ovaj zanimljivi koncept zamišljen je i potom razvijen u dizajnerskom centru Future Center Europe, a znatiželjnici će uživo moći vidjeti primjerak OnePoda u Berlinu na izložbi Go.City – The Future of Urban Mobility, gdje će biti izložen do kraja ove godine.

Ključne riječi:
budućnost OnePod Robotaxi Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs