Vidiauto Novosti Najave OnePod je budući Volkswagenov robotaxi

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 21.10.2021. 05:26

I Volkswagen priprema svoj robotaxi, a predstavljen je kao OnePod

OnePod je budući Volkswagenov robotaxi

Volkswagen također priprema svoj automatizirani taxi bez vozača, odnosno robotaxi, koji će u budućnosti prevoziti ljude bez potrebe za vozačem.

Trenutno najpoznatiji robotaxi kod nas je onaj kojeg razvija Rimac, no na sličan način razmišlja i niz ostalih proizvođača automobila, a sada im se pridružuje i Volkswagen, koji je predstavio svoj koncept robotaxija pod imenom OnePod. Riječ je o konceptnom vozilu koje će do serijske izvedbe imati nešto ''smireniji'' dizajn, no osnovna funkcionalnost će ostati ista – prijevoz većeg broja ljudi. Tako će postojati nekoliko izvedbi, samo one za prijevoz osoba, ali i izvedbe koje osim sjedećih mjesta imaju i posebne stalke ili nosače za bicikl, kao i izvedbe pripremljene za prijevoz invalida s prihvatima za kolica.

Volkswagen OnePod

OnePod se odlikuje velikim staklenim površinama, pa bi se mogao koristiti i kao vozilo za turiste jer pruža vidljivost u 360 stupnjeva, a za jednostavan ulazak i izlazak putnika brinu de dvostruka klizna vrata. Ovaj zanimljivi koncept zamišljen je i potom razvijen u dizajnerskom centru Future Center Europe, a znatiželjnici će uživo moći vidjeti primjerak OnePoda u Berlinu na izložbi Go.City – The Future of Urban Mobility, gdje će biti izložen do kraja ove godine.

Ključne riječi:
budućnost OnePod Robotaxi Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs