Vidiauto Novosti Najave Europa predvodnik elektrifikacije Nissana

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 03.12.2021. 04:13

Europa je glavna za Nissanovu elektrifikacijsku strategiju za 2030.

Europa predvodnik elektrifikacije Nissana

Europa ima središnju ulogu u realizaciji Nissanove dugoročne strategije za ubrzanje elektrifikacije, a predstavljeno je konceptno vozilo CHILL OUT, prototipna inačica električnog crossovera koji će se proizvoditi u Ujedinjenoj Kraljevini.

Nissan je predstavio Nissan Ambition 2030. – dugoročni strateški plan za jačanje mobilnosti i s tim povezanih područja. Odgovaranjem na najvažnija ekološka i društvena pitanja te ispunjavanjem potreba vlastitih kupaca, Nissan nastoji biti istinski održiv proizvođač koji svijet čini čišćim, sigurnijim i inkluzivnijim mjestom. Dio je takve vizije i uspostava strateške vrijednosti marke: Nissan putovanja čini sigurnijima, uzbudljivijima i povezanijima te surađuje s drugim tvrtkama kako bi potaknuo društvo na djelovanje i pomogao mu da izgradi pametni ekosustav s integriranim rješenjima mobilnosti.

211129_Nissan_Hang-Out_CGI_01

Nissan je ove godine predstavio EV36Zero, prvi u potpunosti integrirani ekosustav za proizvodnju električnih vozila u svijetu. Spajanjem mobilnosti i upravljanja energijom, EV36Zero pomaže eliminirati ugljični otisak marke. Taj milijardu funti vrijedan projekt temelji se na aktivnostima tvornice u Sunderlandu, u njemu će se proizvoditi buduća električna vozila, a uključuje i novu gigatvornicu te opskrbu 100 % obnovljivom električnom energijom.

211129_Nissan_Hang-Out_CGI_07

Regija Afrike, Bliskog istoka, Indije, Europe i Oceanije (AIMEO), s centrom EV36Zero u središtu, igrat će vodeću ulogu u provođenju strateškog plana Ambition 2030 koji bi trebao pomoći Nissanu da do fiskalne godine 2050. osigura ugljičnu neutralnost svojih proizvoda tijekom čitava njihovog životnog vijeka. To znači da će do kraja fiskalne godine 2023. Nissan elektrificirati sve svoje modele osobnih vozila u Europi, koji će do kraja fiskalne godine 2026. činiti više od 75 % ukupne prodaje.

211129_Nissan_GROUP-DYNAMIC_CGI_01

Prototipni model nove generacije crossovera Chill Out, koji je najavljen još u srpnju ove godine u Sunderlandu pod okriljem projekta EV36Zero i predstavljen danas, temelji se na Alijansinoj platformi CMF-EV. Odlikuju ga suvremen dizajn, privlačan izgled i napredne sigurnosne tehnologije te udobna i korisna unutrašnjost.

211129_Nissan_Chill-Out_CGI_01

Povrh postojećih lokacija u Japanu, Nissan namjerava otvoriti nove pogone za obnovu baterija u Europi tijekom fiskalne godine 2022. Nissanova infrastruktura za obnovu baterija bit će u skladu s načelima kružnog gospodarstva, a sredinom desetljeća marka namjera u potpunosti komercijalizirati svoje sustave povezivanja vozila sa svime preko mreže te kućne sustave za skladištenje energije.

211129_Nissan_Chill-Out_CGI_03

Potaknut uspjehom Nissana Leaf, prvog serijskog električnog vozila u svijetu, Nissan će u novi Qashqai i X-Trail uskoro početi ugrađivati inovativnu tehnologiju e-POWER. Skori dolazak 100 % električnog crossovera Ariya, kao i budućeg posve električnog kombija Townstar, najava su potpune elektrifikacije Nissanove ponude na europskom tržištu.

211129_Nissan_Max-Out_CGI_04

''Proteklo desetljeće europska je regija predvodila elektrifikaciju, a u sljedećem desetljeću želimo je dodatno ubrzati novim proizvodima i tehnologijama koje će iz temelja promijeniti iskustvo vožnje za naše kupce'' rekao je Guillaume Cartier, predsjednik za regiju Afrike, Bliskog istoka, Indije, Europe i Oceanije (AIMEO)''Elektrificirat ćemo sve svoje modele osobnih vozila, ali i više od toga. Sveobuhvatnom vizijom održive mobilnosti predviđena je i opskrba našeg centra za proizvodnju električnih vozila u Ujedinjenoj Kraljevini s pomoću 100 % obnovljive energije, kao i otvaranje pogona za obnovu baterija u Europi. Zauzimanjem središnje uloge u elektrifikaciji i postizanju ugljične neutralnosti, naši timovi i proizvodi za europsko tržište pomoći će nam da razvijemo svoje planove za elektrifikaciju vozila u ostatku regije AIMEO i na drugim svjetskim tržištima.''

211129_Nissan_Surf-Out_CGI_07
Ključne riječi:
budućnost EV koncept Nissan
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. lipanj 1900.

Promet u nacionalnom parku Yosemite

Oliver Lippincott na današnji je dan 1900. godine postao prva osoba koja je u nacionalni park Yosemite ušao motornim vozilom, točnije, tzv. Locomobilom.

vs

.::.