Vidiauto Novosti Najave Električni dvosjed Opel Rocks-e ima 8 KS

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 25.08.2021. 06:48

Opel predstavio Rocks-e, maleni električni automobil s 8 KS

Električni dvosjed Opel Rocks-e ima 8 KS

Opel je upravo objavio i najavio svoj novi električni model Rocks-e, a riječ je malenom električnom vozilu s 8 KS koji je baziran na Citroenovom modelu Ami.

Iako je već neko vrijeme na europskom tržištu, Citroen Ami još nije stigao i kod nas, a sada je Opel predstavio svoju izvedbu istog automobila koji dolazi pod imenom Rocks-e. Da podsjetimo, ovaj automobil na pojedinim tržištima mogu voziti i mlađi od 18, konkretno, u Njemačkoj već s 15, pa se promovira kao idealno prijevozno sredstvo za mlade.

Opel Rocks-e_02

Riječ je o simpatično dizajniranom dvosjedu dugom 241 cm i širokom 139 cm, a samo vozilo je teško tek 471 kg. Stoga ni ne čudi da ga pokreće tek 6 kW/8 KS snažan elektromotor, dok baterija ima kapacitet od 5,5 kWh.

Opel Rocks-e_03

Maksimalna brzina ovog modela je 45 km/h, a baterija će, kada je napunjena do kraja, imati autonomiju od 75 km, što je dovoljno za svakodnevni odlazak u školu ili na faks. Puniti se može na kućnu utičnicu, a punjenje traje samo tri i pol sata.

Opel Rocks-e_04

Unutrašnjost je uređena sa žutim detaljima, nosačem za mobitel, ali i panoramskim krovom. Vrata se otvaraju u suprotnim smjerovima, a to je radi štednje, odnosno lijeva i desna vrata su identična.

Opel Rocks-e_01

Prodaja u Njemačkoj kreće već ove jeseni po još nepoznatoj cijeni, no za orijentir može poslužiti cijena modela Citroen Ami u Francuskoj, koja se kreće od 6.000 do 7.600 EUR, ovisno o opremi.

Ključne riječi:
Ami One Citroën EV Opel Rocks-e
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 25. listopad 1902.

10-25-1902 Fordov automobil se vraća utrkama

Fordov automobil se vraća utrkama

Godinu dana nakon «razočaravajuće pobjede» (Ford je bio smiješno sporiji, no konkurenti su odustali) na stazi Grosse Point Race Track Fordov automobil ponovno je sudjelovao te premoćno pobijedio u utrci na istoj stazi. Ovoga puta Henry Ford je vozačku zadaću prepustio Barneyu Oldfieldu koji je zajedno s njim sudjelovao u razvoju vozila.

vs