Vidiauto Novosti Najave Električni dvosjed Opel Rocks-e ima 8 KS

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 25.08.2021. 06:48

Opel predstavio Rocks-e, maleni električni automobil s 8 KS

Električni dvosjed Opel Rocks-e ima 8 KS

Opel je upravo objavio i najavio svoj novi električni model Rocks-e, a riječ je malenom električnom vozilu s 8 KS koji je baziran na Citroenovom modelu Ami.

Iako je već neko vrijeme na europskom tržištu, Citroen Ami još nije stigao i kod nas, a sada je Opel predstavio svoju izvedbu istog automobila koji dolazi pod imenom Rocks-e. Da podsjetimo, ovaj automobil na pojedinim tržištima mogu voziti i mlađi od 18, konkretno, u Njemačkoj već s 15, pa se promovira kao idealno prijevozno sredstvo za mlade.

Opel Rocks-e_02

Riječ je o simpatično dizajniranom dvosjedu dugom 241 cm i širokom 139 cm, a samo vozilo je teško tek 471 kg. Stoga ni ne čudi da ga pokreće tek 6 kW/8 KS snažan elektromotor, dok baterija ima kapacitet od 5,5 kWh.

Opel Rocks-e_03

Maksimalna brzina ovog modela je 45 km/h, a baterija će, kada je napunjena do kraja, imati autonomiju od 75 km, što je dovoljno za svakodnevni odlazak u školu ili na faks. Puniti se može na kućnu utičnicu, a punjenje traje samo tri i pol sata.

Opel Rocks-e_04

Unutrašnjost je uređena sa žutim detaljima, nosačem za mobitel, ali i panoramskim krovom. Vrata se otvaraju u suprotnim smjerovima, a to je radi štednje, odnosno lijeva i desna vrata su identična.

Opel Rocks-e_01

Prodaja u Njemačkoj kreće već ove jeseni po još nepoznatoj cijeni, no za orijentir može poslužiti cijena modela Citroen Ami u Francuskoj, koja se kreće od 6.000 do 7.600 EUR, ovisno o opremi.

Ključne riječi:
Ami One Citroën EV Opel Rocks-e
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 17. listopad 1994.

10-17-1994 Najduža vožnja taksijem

Najduža vožnja taksijem

Nakon 42.350 prijeđenih kilometara vozač taksija Jeremy Levine i dvoje putnika Mark Aylett i Carlos Aresse vratili su se u London s puta do Rta dobre nade u Južnoj Africi. Putnici su za avanturu platili nevjerojatnih 40.000 funti (oko 65.000 eura).

vs