Vidiauto Novosti Najave Ovo je Nissan Ariya Single Seater Concept

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 30.12.2021. 04:24

Ariya Single Seater Concept pokazuje moć Ariyinog električnog motora

Ovo je Nissan Ariya Single Seater Concept

Nissan ovim konceptnim bolidom visokih performansi želi pokazati svu snagu koju može ponuditi posve novi električni model koji se ugrađuje u električni SUV Ariya.

Nissan je predstavio novi koncept Ariya Single Seater Concept. Riječ je o projektu koji povezuje istraživanje, razvoj i demonstraciju visokih performansi serijskog Nissana Ariya koji je za tu potrebu izveden kao trkaći automobil s jednim sjedalom. Koncept su na događanju Nissan Futures predstavili Alfonso Albaisa, potpredsjednik Nissanova globalnog odjela za dizajn, i Juan Manuel Hoyos, glavni direktor Nissanova odjela za globalni marketing i upravljanje angažiranošću branda.

Nissan Ariya Single Seater Concept_05

Zadovoljstvo nam je što vam u okviru događanja Nissan Future možemo predstaviti konceptno vozilo Nissan Ariya Single Seater Concept”, rekao je Hoyos. „U Nissanu se usuđujemo raditi ono što drugi ne žele. Ovim smo konceptom željeli pokazati vrhunske performanse koje pruža Ariyin motor. Koncept smo dizajnirali u obliku bolida koji ne samo da nagovještava dizajn i izgled serijskog modela kojim je nadahnut, već u punom sjaju pokazuje nove, učinkovite performanse naših električnih vozila. Projekt je zamišljen kao poligon na kojem ćemo razvijati buduću tehnologiju. Kroz njega smo uspjeli prenijeti uzbuđenje s ceste na trkaću stazu, ali i pokazati Nissanovu stručnost u prijenosu tehnologija s trkaćih staza na ceste.

Nissan Ariya Single Seater Concept_01

Albaisa dodaje: „Svoju dugoročnu viziju Nissan Ambition 2030 odlučili smo temeljiti na dizajnerskom kodu bezvremenskog japanskog futurizma. Nadahnuće sada crpimo iz japanske riječi shun koja znači trčati brzo i s lakoćom i riječi sho koja znači uzletjeti snažno i dostojanstveno. Ariya Single Seater Concept savršen je izraz tog novog dizajnerskog jezika. Zaodijevanje Ariyina električnog pogona u trkaći paket pomoglo je našem međunarodnom timu da prenese novi doživljaj brzine, tehnologije i umijeća.

Nissan Ariya Single Seater Concept_03

Naznake dizajna novog električnog SUV-a Nissan Ariya mogu se vidjeti u konceptnom vozilu Ariya Single Seter. Prednji kraj izveden je u obliku osvijetljenog slova V, kakav koriste i novi serijski modeli marke. Bočne strane napravljene su po uzoru na linije serijskog modela, no ovaj su put u potpunosti izrađene od ugljičnih vlakana. Ariya Single Seater Concept nasljeđuje oštar i precizan dizajn serijske Ariye, radi čega djeluje kao da ga je izbrusio vjetar.

Nissan Ariya Single Seater Concept_02

Sudjelovanje marke u FIA-inom svjetskom prvenstvu Formule E također je bitno pridonijelo razvoju tog koncepta. Nissan sudjeluje u svjetskom prvenstvu posve električnih vozila kako bi publici diljem svijeta prenio uzbuđenje i zabavu koju pružaju električni automobili s nultom stopom ugljičnih emisija, ali i kako bi zadržao vodeći položaj u njihovu istraživanju i dizajnu.

Nissan Ariya Single Seater Concept_04

Razlog zbog kojeg se Nissan natječe u Formuli E nije puko utrkivanje. Marka tako želi potaknuti razvoj privlačnih električnih vozila za kupce” rekao je Tommaso Volpe, Nissanov globalni direktor odjela za automobilističke sportove. „Naši programi razvoja električnih vozila i program Formule E međusobno se nadopunjuju. Zahvaljujući tome uspijevamo prenijeti tehnologiju cestovnih modela na trkaće staze i obrnuto. Nissan Ariya Single Seater Concept oblikovan je kao bolid koji spaja Ariyin posve električni pogon, dualni motor i revolucionarni sustav pogona na sve kotače – sve to kako bi se istražio i prikazao potencijal električnih vozila i uzbuđenja koja nose.

Ključne riječi:
Ariya Single Seater Concept električni automobil koncept Nissan
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.