Vidiauto Novosti Najave U New Yorku će biti predstavljena Mazda MX-5 ND

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 03.04.2014. 14:05

Legendarni kabrio-roadster 

U New Yorku će biti predstavljena Mazda MX-5 ND

U New Yorku će biti predstavljena Mazda MX-5 ND

Na New York International Auto Show 2014 Mazda bi trebala predstaviti šasiju četvrte generacije legendarnog roadstera MX-5 (Miata).

Prethodna, treća generacija Mazde MX-5 predstavljena je 2005. godine i od tada su uslijedila dva facelifta - jedan je donio promjenu prednjih svjetala i prednje maske te stražnjih svjetala, dok je drugi praktički bio identičan.

Mazda MX-5 (Miata) četvrte generacije (oznaka ND), prema najavama, trebala bi i dalje imati masu od oko 1000 kilograma (manje od toga ne treba očekivati), a ispod haube trebali bi se nalaziti već poznati motori sa SkyActiv-G tehnologijom koja će Miati dati dodatni polet. Zbog toga i dalje možemo očekivati dugačku haubu, a među motorima koji se spominju jeste i pojačana verzija 1,5-litrenog iz Mazde 3 koji nudi 100 KS. Novi motori emitiraju manju emisiju CO2 tako da bi i cijena nove Miate trebala biti niža od trenutne koja doseže gotovo 300.000 kuna, ako se malo zaigrate s opremom. Početna cijena za 1,8-litreni motor snage 126 KS je 171796 kuna.

Iako se već duže vrijeme najavljuje suradnja između Mazde i Alfa Romea na izradi novog roadstera, sve su glasnija nagađanja kako se Alfa povlači iz partnerstva (Sergio Marchionne iz Fiat Chrysler je najavio preispitivanje te odluke) , a sve kako se ne bi ugrozila prodaja odličnog modela Alfa Romeo 4C. Nakon što se u New Yorku predstavi šasija, novo predstavljanje kompletnog modela možemo očekivati u rujnu 2014.

Na New York International Auto Show 2014, osim Mazde MX-5, trebao bi biti predstavljen i Mustang 50th Anniversary, tako da od 16. do 27. travnja 2014. možete očekivati više detalja, kada sajam otvori svoja vrata.

Neslužbena fotografija koju vam donosimo je render, ali je primjetna jako velika sličnost s dizajnerskim linijama nove Mazde 3.

Ove godine, u veljači je obilježeno 25 godina postojanja Mazde MX-5 koja je po prvi put predstavljena davne 1989. godine na Chicago Motor Show, a od tada je prodano više od 900.000 primjeraka.

Ključne riječi:
Kabriolet Mazda Miata MX-5 New York International Auto Show roaster
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. lipanj 1996.

Zanardijeva prva CART pobjeda

Alessandro Zanardi, bivši vozač Formule 1, osvojio je na današnji dan 1996. godine svoju prvu CART IndyCar utrku u Portlandu, Oregon, u bolidu Reynard-Honde.

vs

.::.