Vidiauto Novosti Najave MX-5 Kenko za otvaranje kabrio sezone

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 08.04.2013. 14:48

Mazda

MX-5 Kenko za otvaranje kabrio sezone

MX-5 Kenko za otvaranje kabrio sezone

Početak travnja je vrijeme kada mnogi vlasnici kabrioleta spuštaju svoje krovove, a dobar početak mogla bi biti Mazda MX-5 Kenko.

U odnosu na standardnu Mazdu MX-5, Kenko se odlikuje s nekoliko specifičnih detalja koji će ga izdvajati na cesti. U unutrašnjosti to su smeđa kožna sjedala i , a Kenko nas i te kako podsjeća na Mazdu MX-5 Magic, limited edition iz 2002. godine. Smeđe boje je i mekani krov, a sportske papučice i oslonac za lijevu nogu su izrađene od aluminija. Stil se nastavlja sjajnim, kromiranim otvorima za ventilaciju, kromirane su kvake na vratima, a kromirani su i brojčanici na instrument ploči. Kenko dolazi i s posebnom bojom karoserije - Brilliant Black, za koju se ne naplaćuje posebna cijena, dok se za grafitno sivu metalik ipak nešto mora nadoplatiti.

mmx5-kenko-gallery2_800

Mazda MX-5 Kenko s 1.8-litrenim atmosferskim benzinskim motorom kotrlja se na 17-colnim aluminijskim naplacima visokog sjaja (gume su dimenzija 205/45 R17). Motor je snage 126 KS, emitira emisiju CO2 od 167 g/km, uz potrošnju od 7,1 litara u prosjeku.

Hrvatski vlasnici Mazde MX-5 već su otvorili sezonu tradicionalnim Open cabrio day susretom, a kako je bilo na susretu možete vidjeti na sljedećim fotografijama. Klub postoji devet godina i okuplja nekoliko desetaka popularnih Miata svih generacija.

Miata meeting Balaton_620 (3)

Najnovija Mazda MX-5 NC RC na meetingu

Miata meeting Balaton_620 (2)

Mnogi vlasnici Miate već su spustili svoje krovove

Miata meeting Balaton_620 (1)

Različiti modeli Mazde MX-5, od 1991. godine do danas

Pročitajte test Mazda MX-5 2.0 RC Revolution NC FL

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 3. prosinac 1979.

12-3-1979 Kraj Pacera

Kraj Pacera

Tvrtka AMC proizvodi posljednji Pacer. Automobil neobičnog futurističkog dizajna postao je vrlo popularan radi, za američke standarde, niske potrošnje goriva. Pacer je novim generacijama postao poznat po filmu Wayne's world u kojem ga vozi Garth.

vs