Vidiauto Novosti Događanja MX-5 postavio novi svjetski rekord!

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 17.06.2013. 13:05

Mazda 

MX-5 postavio novi svjetski rekord!

Uspjeli su! Miataši su ponovo srušili svjetski rekord i ušli u Guinnessovu knjigu rekorda. Na događanju MAX-5 održanom u nizozemskom Lelystadu skupilo se čak 683 MX-5-ica.

U RWD Test Centeru formirala se najduža kolona Mazdi MX-5 ikad. Na događanju se okupilo 1450 sudionika koji su srušili prethodni rekord postavljen 2010. godine u Essenu u Njemačkoj, na kojem se okupilo 459 Mazdi MX-5. Iako se najavljivalo čak 800 Miata na jednom mjestu, ipak se nije skupilo toliko automobila, ali i brojka od 683 je jako velika.

Na čelu parade koja se kretala kroz predivne krajolike bila je trkaća verzija treće (NC) generacije MX-5 u kojoj su bili nizozemski TV voditelj Allard Kalff (za upravljačem) i predsjednik i CEO Mazde Motor Europe Jeff Guyton. Nakon potvrde rušenja rekorda Guyton je od sudca Guinnessove knjige svjetskih rekorda Pravina Patela dobio i službeni certifikat.

Tijekom događanja u Lelystadu sudionici su mogli uživati u demonstracijama vozača Ribank Mazda MaX5 Cupa, Mazde3 20B, testirati Mazdinu novu i-ActivSense tehnologiju na paralelnim krugovima, uživati u trkaćim simulatorima... Naravno, mogli su isprobati i nove modele Mazdi sa SkyActiv tehnologijom te dati na pregled svoj roadster.

Izabrana je i najljepša i najautentičnija Mazda MX-5 vlasnika Lude Vandera Vlieta iz Duffela u Belgiji. Drugu i treću nagradu osvojili su Nizozemci Maarten Tuiten iz Almela i Pieter Staat iz Meterena.

Desert za kraj: na kraju dana oko 250 vozila je uživalo u najvećem Drive-in kinu. Prije samog početka vlasnicima je omogućeno da trubljenjem odaberu jedan od tri ponuđena filma, a truba se najviše pritiskala za film Richarda Gerea - Arbitrage.

Sigurni smo, kroz nekoliko godina ponovo možemo očekivati novo rušenje svjetskog rekorda. Uživajte u fotografijama u galeriji.

Ključne riječi:
Guinness Mazda MX-5 parada
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. rujan 1893.

9-22-1893  Prvi američki automobil

Prvi američki automobil

Prvi automobil u Americi izradili su braća Charles i Frank Duryea, inače proizvođači bicikala. Braći je za izradu automobila bilo potrebno oko dvije godine. Na današnji su ga dan ponosno prvi puta provozali ulicama Springfielda u državi Massachusetts.

vs

.::.