Vidiauto Novosti Događanja MX-5 postavio novi svjetski rekord!

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 17.06.2013. 13:05

Mazda 

MX-5 postavio novi svjetski rekord!

Uspjeli su! Miataši su ponovo srušili svjetski rekord i ušli u Guinnessovu knjigu rekorda. Na događanju MAX-5 održanom u nizozemskom Lelystadu skupilo se čak 683 MX-5-ica.

U RWD Test Centeru formirala se najduža kolona Mazdi MX-5 ikad. Na događanju se okupilo 1450 sudionika koji su srušili prethodni rekord postavljen 2010. godine u Essenu u Njemačkoj, na kojem se okupilo 459 Mazdi MX-5. Iako se najavljivalo čak 800 Miata na jednom mjestu, ipak se nije skupilo toliko automobila, ali i brojka od 683 je jako velika.

Na čelu parade koja se kretala kroz predivne krajolike bila je trkaća verzija treće (NC) generacije MX-5 u kojoj su bili nizozemski TV voditelj Allard Kalff (za upravljačem) i predsjednik i CEO Mazde Motor Europe Jeff Guyton. Nakon potvrde rušenja rekorda Guyton je od sudca Guinnessove knjige svjetskih rekorda Pravina Patela dobio i službeni certifikat.

Tijekom događanja u Lelystadu sudionici su mogli uživati u demonstracijama vozača Ribank Mazda MaX5 Cupa, Mazde3 20B, testirati Mazdinu novu i-ActivSense tehnologiju na paralelnim krugovima, uživati u trkaćim simulatorima... Naravno, mogli su isprobati i nove modele Mazdi sa SkyActiv tehnologijom te dati na pregled svoj roadster.

Izabrana je i najljepša i najautentičnija Mazda MX-5 vlasnika Lude Vandera Vlieta iz Duffela u Belgiji. Drugu i treću nagradu osvojili su Nizozemci Maarten Tuiten iz Almela i Pieter Staat iz Meterena.

Desert za kraj: na kraju dana oko 250 vozila je uživalo u najvećem Drive-in kinu. Prije samog početka vlasnicima je omogućeno da trubljenjem odaberu jedan od tri ponuđena filma, a truba se najviše pritiskala za film Richarda Gerea - Arbitrage.

Sigurni smo, kroz nekoliko godina ponovo možemo očekivati novo rušenje svjetskog rekorda. Uživajte u fotografijama u galeriji.

Ključne riječi:
Guinness Mazda MX-5 parada
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 3. prosinac 1979.

12-3-1979 Kraj Pacera

Kraj Pacera

Tvrtka AMC proizvodi posljednji Pacer. Automobil neobičnog futurističkog dizajna postao je vrlo popularan radi, za američke standarde, niske potrošnje goriva. Pacer je novim generacijama postao poznat po filmu Wayne's world u kojem ga vozi Garth.

vs