Vidiauto Zanimljivosti Izvještaji s autosajmova Old timeri, novi automobili, koncepti, klubovi – nemojte ih propustiti!

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 01.09.2012. 12:22

Hrvatski auto festival 

Old timeri, novi automobili, koncepti, klubovi – nemojte ih propustiti!

Old timeri, novi automobili, koncepti, klubovi – nemojte ih propustiti!

Hrvatski auto festival, koji se tijekom vikenda 1. i 2. rujna 2012. godine održava na zagrebačkom Jarunu, okupio je na jednom mjestu gotovo sve automobilske brandove prisutne na hrvatskom tržištu, a uz velik broj hrvatskih premijera novih automobila svakako se najviše ističu i dvije domaće – Dok-ing Cabrio (svjetska premijera) i Rimac The Concept One (hrvatska premijera).

Kiša ipak nije spriječila početak prvog Hrvatskog auto festivala koji na jednom mjestu okuplja prošlost, sadašnjost i budućnost automobilske industrije. Tako se na Jarunu mogu vidjeti brojni oldtimeri, novi automobili koji se već sada mogu kupiti u domaćim trgovinama, ali i koncepti iz kojih bi trebali iznjedriti novi automobili. Na „zagrebačkom moru“ se nalaze i pripadnici automobilskih klubova (među kojima se nalazi i roadster-kabriolet klub Miata, koji okuplja ljubitelje i vlasnike samo jednog modela automobila – Mazde MX-5), MUP RH i HAK.

Zvijezde Hrvatskog auto festivala (HAF) su dva domaća automobila, za sada u fazi koncepta – Dok-ing svoj koncept XD već nekoliko godina predstavlja, a najavljuju i skori početak proizvodnje prvog hrvatskog automobila koji će imati samo električni pogon, te Rimčev The Concept One iz kojeg bi trebao nastati super sportski električni automobil.

Dok-ing_na_HAF_1_800

Dok-ing XD je pravi tehnološki električni automobil

Miata_klub_na_HAF_1_800

Miata je klub vlasnika roadstera Mazda MX-5

Inače, skori početak nove školske godine bio je povod za suradnju HAF-a s MUP-om RH i HAK-om tako da su na otvaranju festivala bili izaslanik ministra MUP-a Evelin Tonković i glavni tajnik HAK-a Zvonko Šmuk te načelnik uprave Policije RH Krunoslav Borovec i načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa Policije RH Boris Orlović.

Donosimo dašak atmosfere s Jaruna, a ako želite vidjeti što se sve tamo događa svakako posjetite festival.

Ključne riječi:
Dok-ing Mazda MX-5 Rimac sajam
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 27. studeni 1968.

11-27-1968 Zlatna ploča za «vozačku glazbu»

Zlatna ploča za «vozačku glazbu»

Prvi album grupe Steppenwolf s legendarnom pjesmom «Born to be wild» prodan je u 500.000 primjeraka. Pjesma je postala najveći hit grupe te je do danas najomiljenija «vozačka pjesma» na svijetu.

vs