Vidiauto Zanimljivosti Izvještaji s autosajmova Old timeri, novi automobili, koncepti, klubovi – nemojte ih propustiti!

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 01.09.2012. 12:22

Hrvatski auto festival 

Old timeri, novi automobili, koncepti, klubovi – nemojte ih propustiti!

Old timeri, novi automobili, koncepti, klubovi – nemojte ih propustiti!

Hrvatski auto festival, koji se tijekom vikenda 1. i 2. rujna 2012. godine održava na zagrebačkom Jarunu, okupio je na jednom mjestu gotovo sve automobilske brandove prisutne na hrvatskom tržištu, a uz velik broj hrvatskih premijera novih automobila svakako se najviše ističu i dvije domaće – Dok-ing Cabrio (svjetska premijera) i Rimac The Concept One (hrvatska premijera).

Kiša ipak nije spriječila početak prvog Hrvatskog auto festivala koji na jednom mjestu okuplja prošlost, sadašnjost i budućnost automobilske industrije. Tako se na Jarunu mogu vidjeti brojni oldtimeri, novi automobili koji se već sada mogu kupiti u domaćim trgovinama, ali i koncepti iz kojih bi trebali iznjedriti novi automobili. Na „zagrebačkom moru“ se nalaze i pripadnici automobilskih klubova (među kojima se nalazi i roadster-kabriolet klub Miata, koji okuplja ljubitelje i vlasnike samo jednog modela automobila – Mazde MX-5), MUP RH i HAK.

Zvijezde Hrvatskog auto festivala (HAF) su dva domaća automobila, za sada u fazi koncepta – Dok-ing svoj koncept XD već nekoliko godina predstavlja, a najavljuju i skori početak proizvodnje prvog hrvatskog automobila koji će imati samo električni pogon, te Rimčev The Concept One iz kojeg bi trebao nastati super sportski električni automobil.

Dok-ing_na_HAF_1_800

Dok-ing XD je pravi tehnološki električni automobil

Miata_klub_na_HAF_1_800

Miata je klub vlasnika roadstera Mazda MX-5

Inače, skori početak nove školske godine bio je povod za suradnju HAF-a s MUP-om RH i HAK-om tako da su na otvaranju festivala bili izaslanik ministra MUP-a Evelin Tonković i glavni tajnik HAK-a Zvonko Šmuk te načelnik uprave Policije RH Krunoslav Borovec i načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa Policije RH Boris Orlović.

Donosimo dašak atmosfere s Jaruna, a ako želite vidjeti što se sve tamo događa svakako posjetite festival.

Ključne riječi:
Dok-ing Mazda MX-5 Rimac sajam
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 18. studeni 1987.

11-18-1987 Ferrari 250 GTO postaje najskuplji automobil na svijetu

Ferrari 250 GTO postaje najskuplji automobil na svijetu

Na aukciji starih automobila Ferrari 250 GTO iz 1963. prodan je za tada nevjerojatnih 1.600.000 dolara što je do tada bio najveći iznos ikada plaćen za jedan automobil. Danas najskuplji automobili na aukcijama dostižu mnogo veću vrijednost, a cijenom od milijun dolara mogu se pohvaliti i neki serijski automobili.

vs