Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Svjetska premijera SkyActiv-D 1.5 i Mazda Hazumi

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 21.02.2014. 13:05

Geneva Motor Show 2014 

Svjetska premijera SkyActiv-D 1.5 i Mazda Hazumi

Svjetska premijera SkyActiv-D 1.5 i Mazda Hazumi

Na skorom Ženevskom sajmu automobila Mazda će imati dvije premijere - potpuno novi 1,5-litreni turbodizelski motor i koncept Hazumi.

Prvi pogled na koncept Mazda Hazumi otkriva vrlo veliku gensku sličnost s novim modelima (Mazda CX-5, Mazda 6 i Mazda 3), a iako se za sada ne otkriva o kakvom se automobilu radi, Mazda izjavljuje kako je riječ o konceptu koji predstavlja Mazdinu viziju budućeg modela niže klase (B segment). Hazumi na japanskom znači „povezati“ ili „niknuti“, s asocijacijom na energičnost.

Druga premijera je rezervirana za Mazdin 1,5-litreni dizelski motor i to bi mogao biti nasljednik 1,6-litrenog motora CD116 snage 116 KS koji smo imali na testu u Mazdi 3 1.6 CD116 CE Sport.

Šlag za kraj: bit će izloženi svi modeli Mazde MX-5, kabrio-roadstera koji ove godine obilježava 25. godišnjicu Mazdine ikone, inače najprodavanijeg roadstera svih vremena (prodano je gotovo milijun primjeraka). Ipak, u pogledu na tri prethodne generacije Mazde MX-5 moći će uživati samo novinari jer će automobili biti izloženi samo za vrijeme novinarskih dana.

Geneva Motor Show 2014 održava se u Ženevi od 6. do 16. ožujka 2014, a novinarski dani su 4. i 5. ožujka.

Ključne riječi:
dizel Geneva Motor Show Hazumi Mazda svjetska premijera
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. rujan 1897.

9-23-1897 Prva smrtna žrtva prometa u Velikoj Britaniji

Prva smrtna žrtva prometa u Velikoj Britaniji

Devetogodišnji Stephen Kempton poginuo je na današnji dan u prometnoj nezgodi na cesti Stockmar u blizini Hackneya. Dječak se švercao na vanjskom dijelu taksija i prilikom toga izgubio ravnotežu te pao pod kotače automobila.

vs

.::.