Vidiauto Novosti Najave Mazda3 SkyActiv-CNG na Tokyo Motor Showu

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 25.10.2013. 15:25

Mazda 

Mazda3 SkyActiv-CNG na Tokyo Motor Showu

Mazda će na Tokyo Motor Show 2013. predstaviti model Mazda3 SkyActiv-CNG, kao i sve motore koje planira ugrađivati u svoj novi model. Najavljuje se i hibridna verzija.

Mazda3 SkyActiv-CNG će kao pogonsko gorivo koristiti komprimirani prirodni plin CNG. Osim CNG-a, automobil će imati i klasični benzinski motor. Vozila s CNG-om smanjuju emisiju CO2 za 20 posto, u usporedbi s benzinskim motorima. Cijena za Mazda3 SkyActiv-CNG bit će u rangu od 22.695 - 29.695 USD.

Drugi novitet, Mazda 3 SkyActiv-hybrid bit će (barem za sada) dostupan samo u Japanu, a uz električni motor bit će uparen 2.0-litreni SkyActiv-G benzinski motor, a kao rezultat ponudit će se bolje vozne karakteristike kao i smanjiti potrošnja goriva.
Mazda3 inače predstavlja više od 30 posto prodaje svih Mazdinih modela, a to je već treći model koji Mazda redizajnira iz ponude novih modela.

Mazda će u Japanu predstaviti još jedan novitet - Mazda Atenza ASV-5 (Mazda6) bit će opremljena futurističkim sigurnosnim sustavima, a bit će to prvi u svijetu sustav koji omogućuje komunikaciju automobila s tramvajima te se na taj način sprječavaju sudari i podrška za sigurno odvijanje prometa.

43. po redu Tokyo Motor Show 2013 otvara se 23. studenog 2013. u Tokyo Big Sightu. a Mazda će na svojem izložbenom prostoru izložiti ove modele:
Mazda3 Sport SKYACTIV-D 2.2
Mazda3 SKYACTIV-CNG Concept
Mazda Demio (Mazda2) - Special Edition
Mazda Atenza (Mazda6) ASV-5
Mazda3 Sport (SKYACTIV-G 2.0 & 1.5)
Mazda3 Hybrid (SKYACTIV-HYBRID)
Mazda Atenza Sedan i Wagon (Mazda6)
Mazda CX-5
 Mazda Premacy (Mazda5)

Mazda Roadster (MX-5)
Mazda Flairwagon Custom micro-mini

Ključne riječi:
Mazda Mazda3 Mazda6 MX-5 Tokyo Motor Show
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs