Vidiauto Novosti Najave Mazda3 SkyActiv-CNG na Tokyo Motor Showu

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 25.10.2013. 15:25

Mazda 

Mazda3 SkyActiv-CNG na Tokyo Motor Showu

Mazda će na Tokyo Motor Show 2013. predstaviti model Mazda3 SkyActiv-CNG, kao i sve motore koje planira ugrađivati u svoj novi model. Najavljuje se i hibridna verzija.

Mazda3 SkyActiv-CNG će kao pogonsko gorivo koristiti komprimirani prirodni plin CNG. Osim CNG-a, automobil će imati i klasični benzinski motor. Vozila s CNG-om smanjuju emisiju CO2 za 20 posto, u usporedbi s benzinskim motorima. Cijena za Mazda3 SkyActiv-CNG bit će u rangu od 22.695 - 29.695 USD.

Drugi novitet, Mazda 3 SkyActiv-hybrid bit će (barem za sada) dostupan samo u Japanu, a uz električni motor bit će uparen 2.0-litreni SkyActiv-G benzinski motor, a kao rezultat ponudit će se bolje vozne karakteristike kao i smanjiti potrošnja goriva.
Mazda3 inače predstavlja više od 30 posto prodaje svih Mazdinih modela, a to je već treći model koji Mazda redizajnira iz ponude novih modela.

Mazda će u Japanu predstaviti još jedan novitet - Mazda Atenza ASV-5 (Mazda6) bit će opremljena futurističkim sigurnosnim sustavima, a bit će to prvi u svijetu sustav koji omogućuje komunikaciju automobila s tramvajima te se na taj način sprječavaju sudari i podrška za sigurno odvijanje prometa.

43. po redu Tokyo Motor Show 2013 otvara se 23. studenog 2013. u Tokyo Big Sightu. a Mazda će na svojem izložbenom prostoru izložiti ove modele:
Mazda3 Sport SKYACTIV-D 2.2
Mazda3 SKYACTIV-CNG Concept
Mazda Demio (Mazda2) - Special Edition
Mazda Atenza (Mazda6) ASV-5
Mazda3 Sport (SKYACTIV-G 2.0 & 1.5)
Mazda3 Hybrid (SKYACTIV-HYBRID)
Mazda Atenza Sedan i Wagon (Mazda6)
Mazda CX-5
 Mazda Premacy (Mazda5)

Mazda Roadster (MX-5)
Mazda Flairwagon Custom micro-mini

Ključne riječi:
Mazda Mazda3 Mazda6 MX-5 Tokyo Motor Show
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. srpanj 1903.

Proizveden prvi Ford Model A

Prvi Ford Model A isporučen je svom vlasniku Dr. Ernstu Pfenningu iz Chicaga.  Automobil je znatno pridonio razvoju tvrtke te popločio put budućim uspješnim modelima poput legendarnog T.

vs

.::.