Vidiauto Automobili Super automobili Alfa Romeo 4C na cesti

Autor: m.s. Objavljeno: 27.09.2013. 15:20

Video 

Alfa Romeo 4C na cesti

Još od prve fotografije sportaša Alfa Romeo 4C bilo je jasno da se tu radi o nečemu posebno. I zaista, Alfa 4C je posebna po nekoliko stvari, nije riječ samo o odličnom dizajnu.

Dizajn Alfe Romeo 4C prepoznatljiv je prema zaobljenim i neprekinutim linijama, a masa mu je samo 850 kilograma. Kad ste zadnji put čuli da neki današnji, novi automobil teži manje od 1000 kilograma. Čak niti Mazda u svojem roadsteru MX-5 nije uspjela masu spustiti ispod 1000 kilograma. Tajna je u ugljičnim vlaknima, a od njih je napravljena šasija koja pridržava karoseriju. Stražnji okvir i elementi za apsorpciju sile udara napravljeni su od aluminija. Za rezultat se dobila izuzetna agilnost izvrsna upravljivost na najizazovnijim cestama, dok je odnos masa/snaga manji od 4 kg/KS. Raspodjela mase je u omjeru 40% sprijeda - 60% straga.

Ispod haube dvosjed coupea nalazi se četverocilindrični turbobenzinski motor zapremine 1750 cm3, snage 200 KS, postavljen u sredinu stražnjeg kraja vozila, a u kombinaciji je s Alfinim novim TCT automatskim mjenjačem s dvije suhe spojke zadnje generacije. 4C ima maksimalnu brzinu veću od 250 km/h, a ubrzava od 0 do 100 km/h za manje od 5 sekundi. Motor ima direktno ubrizgavanje goriva, dvostruki sustav upravljanja ventilima, turbo punjač i revolucionarni optimizacijski kontrolni sustav koji uklanja turbo rupu.

Alfa Romeo 4C dužine je oko 4 metra, s međuosovinskim razmakom manjim od 2,4 metra, a pogon je, naravno, stražnji. Ovjes čine visoka dvostruka poprečna ramena sprijeda, te McPherson straga.

Auto Bild je već snimio video:

Ključne riječi:
4C Alfa Romeo coupe video
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 3. prosinac 1979.

12-3-1979 Kraj Pacera

Kraj Pacera

Tvrtka AMC proizvodi posljednji Pacer. Automobil neobičnog futurističkog dizajna postao je vrlo popularan radi, za američke standarde, niske potrošnje goriva. Pacer je novim generacijama postao poznat po filmu Wayne's world u kojem ga vozi Garth.

vs