Vidiauto Automobili Super automobili Alfa Romeo 4C na cesti

Autor: m.s. Objavljeno: 27.09.2013. 15:20

Video 

Alfa Romeo 4C na cesti

Još od prve fotografije sportaša Alfa Romeo 4C bilo je jasno da se tu radi o nečemu posebno. I zaista, Alfa 4C je posebna po nekoliko stvari, nije riječ samo o odličnom dizajnu.

Dizajn Alfe Romeo 4C prepoznatljiv je prema zaobljenim i neprekinutim linijama, a masa mu je samo 850 kilograma. Kad ste zadnji put čuli da neki današnji, novi automobil teži manje od 1000 kilograma. Čak niti Mazda u svojem roadsteru MX-5 nije uspjela masu spustiti ispod 1000 kilograma. Tajna je u ugljičnim vlaknima, a od njih je napravljena šasija koja pridržava karoseriju. Stražnji okvir i elementi za apsorpciju sile udara napravljeni su od aluminija. Za rezultat se dobila izuzetna agilnost izvrsna upravljivost na najizazovnijim cestama, dok je odnos masa/snaga manji od 4 kg/KS. Raspodjela mase je u omjeru 40% sprijeda - 60% straga.

Ispod haube dvosjed coupea nalazi se četverocilindrični turbobenzinski motor zapremine 1750 cm3, snage 200 KS, postavljen u sredinu stražnjeg kraja vozila, a u kombinaciji je s Alfinim novim TCT automatskim mjenjačem s dvije suhe spojke zadnje generacije. 4C ima maksimalnu brzinu veću od 250 km/h, a ubrzava od 0 do 100 km/h za manje od 5 sekundi. Motor ima direktno ubrizgavanje goriva, dvostruki sustav upravljanja ventilima, turbo punjač i revolucionarni optimizacijski kontrolni sustav koji uklanja turbo rupu.

Alfa Romeo 4C dužine je oko 4 metra, s međuosovinskim razmakom manjim od 2,4 metra, a pogon je, naravno, stražnji. Ovjes čine visoka dvostruka poprečna ramena sprijeda, te McPherson straga.

Auto Bild je već snimio video:

Ključne riječi:
4C Alfa Romeo coupe video
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. veljača 1923.

Milijuntni Chevrolet

Na današnji dan 1923. godine proizveden je milijuntni Chevrolet. Ova je tvrtka osnovana kada je William Durant zaposlio Loiusa Chevroleta, švicarskog trkaćeg vozača i zvijezdu Buick Racing Teama, kako bi dizajnirao novi automobil...

vs

.::.