Vidiauto Novosti Najave Škoda Scala je skuplja od Škode Octavije

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 24.01.2019. 06:04

Objavljene cijene u Njemačkoj 

Nova Škoda Scala je skuplja od Škode Octavije!

Škoda Scala je skuplja od Škode Octavije

Objavljene su cijene nove Scale za Njemačko tržište, i cjenovno pozicioniranje je pomalo čudno – u startu je Scala skuplja od Octavije!

Nova Škodina uzdanica tipičan je predstavnik ''golf'' klase, a poznavajući Škodu i cijena je trebala biti jako konkurentna. No izgleda da možda i neće biti tako.

škoda scala

Trenutno je na konfiguratoru Škode u Njemačkoj najpovoljnija Škoda Scala skuplja od najpovoljnije Škode Octavije, što je smiješna situacija. Razlika u cijeni je malo više od 1.000 EUR (oko 7.500 kuna).

škoda scala straga

Tamo stoji kako je najpovoljniju Octaviju moguće dobiti već za 20.410 EUR (oko 153.000 kuna), dok je cijena za trenutno najpovoljnijeg Rapida 21.450 EUR (oko 160.500 kuna).

škoda scala ambient unutrašnjost

Osim naslovne fotografije plavog Rapida, sve ostale fotografije su modela Rapid Active bez ikakve dodatne opreme. Istina je kako će naknadno biti ponuđen jeftiniji Rapid koji će dolaziti s 95 KS snažnim benzincem, a njegova će cijena biti 17.350 EUR (oko 130.000 kuna). Za prve kupce je osigurana i nešto bogatija Ambition oprema po akcijskoj cijeni na razini osnovne Active verzije.

škoda scala ambient unutrašnjost komandna ploča

No ono što najviše bode u oči je crna boja koja prevladava u osnovnom paketu opreme. Središnji zaslon u konzoli je također manji nego na premijernim fotografijama i ima dodana dva okrugla gumba, a komande ručnog klima uređaja su poznate već niz godina.

škoda scala ambient sjedala straga

Kakva će situacija s cijenama biti kod nas još nije poznato, no nadamo se kako neće biti previsoke, kao što je to bio problem s odlazećim Rapidom. Možda se onda neće dogoditi da su velika većina kupaca flotni kupci. Ovako privatni kupci uvijek imaju neki bolji izbor.

škoda scala ambient sjedala
Ključne riječi:
Active Ambition cijena Scala Škoda
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs