Vidiauto Novosti Najave Škoda Scala je novi kompaktni model

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 07.12.2018. 06:21

Novi kompakt 

Novi igrač u kompaktnom segmentu: Ovo je nova Škoda Scala

Škoda Scala je novi kompaktni model

Zbogom Rapid, dobrodošla Scala. Mogli bi to i tako reći. Rapid nije nikada postigao veći uspjeh zahvaljujući previsokoj cijeni i jeftinom ukupnom dojmu, stoga su u Škodi odlučili malo promijeniti strategiju.

Škoda Scala sprijeda

Tako je nastala Škoda Scala, tipičan predstavnik kompaktne klase sa svojih 4.362 mm dužine i 1.793 mm širine, te s međuosovinskim razmakom od 2.649 mm. Naravno, kakva bi to Škoda bila kad prtljažnik ne bi bio među najvećima u klasi – obujam mu se 467 litara.

Škoda Scala straga 3

Uz doplatu je dostupan i 10,25-inčna digitalna instrumentalna ploča, dok multimedijalni zaslon koji je smješten na vrhu središnje konzole dolazi u veličinama od 6,5-inča pa sve do 9,2 inča.

Škoda Scala interijer

Spomenimo i kako svjetla mogu biti u Full LED tehnologiji, a Scala dobiva i opciju ugradnje svih aktualnih sustava za pomoć vozaču, od adaptivnog tempomata, automatskog kočenja u gradu, preko sustava za održavanje trake i sustava za mrtvi kut, a moguće je doplatiti i za automatsko parkiranje.

Škoda Scala sa strane

U ponudi će biti ukupno pet motora, tri benzinska, jedan dizel i jedan pogonjen prirodnim plinom. Ponuda benzinaca započinje s 1,0-litrenim TSI motorom od 95 KS (5 brzina) i od 115 KS (6 brzina ili DSG), a završava s 1,5-litrenim TSI motorom sa 150 KS (6 brzina ili DSG). Jedini dizel motor u ponudi je 1,6 TDI sa 115 KS (6 brzina ili DSG), dok CNG motor ima obujam od 1,0 litre i nudi 90 KS te dolazi samo sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem.

Škoda Scala

Moramo priznati kako Škoda Scala izgleda prilično ozbiljno, no treba još malo sačekati i vidjeti kako će biti cjenovno pozicionirana i koliko će ljudima biti draže kupiti Scalu u odnosu na Focus, Astru ili čak i Golfa.

Škoda Scala straga
Ključne riječi:
Scala Škoda
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 25. kolovoz 1921.

Umjetnost inspirirana automobilom

Six-Cylinder Love, prva predstava bazirana na automobilu premijerno je izvedena u Sam H. Harris kazalištu u  New York-u. 1923. po predstavi je snimljen i nijemi film, a 1931. slijedila je verzija filma s zvukom i Spencerom Tracy u glavnoj ulozi.

vs