Vidiauto Novosti Najave Novi coupe SUV Škoda Kodiaq GT za Kinu

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 18.10.2018. 06:13

Coupe SUV 

Škoda Kodiaq GT za sada dostupna samo u Kini

Novi coupe SUV Škoda Kodiaq GT za Kinu

Škoda je za Kinesko tržište pripremila model Kodiaq u coupe formi i nazvala GT, no još uvijek nisu izričito rekli kako će Kina ostati i jedina država koja će Kodiaq GT imati u ponudi.

Kako je Kinesko tržište svakim danom sve veće, tako i proizvođači automobila sve više razvijaju modele samo za tamošnje tržište, a jedan od takvih je i nova Škoda Kodiaq GT. No iako je namijenjena tamošnjem tržištu, još uvijek postoje šanse da se model pojavi i u Europi.

škoda kodiaq gt straga

Već sprijeda se Kodiaq GT razlikuje od ''običnog'' Kodiaqa s novim branikom i donjim otvorima za zrak koji izgledaju kao da se vozilo smije, a najveće su razlike iz B stupa, gdje linija krova počinje lagano padati i prelazi u stražnji kraj vozila koji je potpuno drugačiji. Tako se tamo nalazi novi poklopac prtljažnika s manjim stražnjim staklom i izbočenjem na kojem je natpis Škoda, a nova su i stražnja svjetla i stražnji branik. Kodiaq GT je u odnosu na Kodiaq nešto kraći (4.634 mm vs 4.697 mm) i niži (1.649 mm vs 1.676 mm), dok mu je međuosovinski razmak 2.791 mm.

škoda kodiaq gt sa strane

U unutrašnjosti Škoda Kodiaq GT nudi sportska sjedala, digitalne instrumente, a u ponudi je do 7 sjedala. Naravno, tu je i panoramski krov, multimedijalni sustavi i sigurnosni sustavi za pomoć vozaču.

škoda kodiaq gt interijer

Za pogon se koriste isključivo benzinski motori, i to 1.4 TSI koji nudi 150 KS te 2.0 TSI koji nudi 186 KS, a u opciji se nudi i pogon na sve kotače te 7-stupanjski automatski mjenjač s dvije spojke. Sad samo ostaje vidjeti koliko će vremena proći da Škoda ponudi Kodiaq GT i u Europi.

Ključne riječi:
coupe SUV Kodiaq GT Škoda
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs