Vidiauto Novosti Najave Škoda Kodiaq i u sportskoj RS verziji

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 13.06.2018. 06:22

Sportski SUV 

Teaser videom najavljena je nova Škoda Kodiaq RS

Škoda Kodiaq i u sportskoj RS verziji

Za par dana znat ćemo sve informacije o novom RS modelu iz škode, a ovog je puta riječ o njihovom SUV modelu Kodiaq koji će raspolagati s 240 KS.

Škoda trenutno u ponudi ima samo jedan RS model, i to Octaviju RS, dok je s posljednjom generacijom Fabije, Škoda i definitivno odustala od razvijanja njenog RS modela, jer je prodaja bila prilično slaba, pa im se takvi modeli ne isplate.

škoda kodiaq rs 2

No izgleda da su u Škodi procijenili kako bi kupci SUV modela poželjeli voziti sportski RS model, pa je predstavljanje Škode Kodiaq RS najavljeno za par dana, a dotad možete pogledati video koji je Škoda objavila.

Ispod haube bi se trebao naći 2,0-litreni BiTDI motor koji raspolaže s 240 KS ali i s čak 500 Nm okretnog momenta, a nova Škoda Kodiaq RS bi s njime do 100 km/h trebala ubrzavati za 6,5 sekundi. Pogon je na sve kotače, a ugrađen je DSG mjenjač s dvije spojke.

škoda kodiaq rs 3

Kodiaq RS će se već izvana moći prepoznati uz obične modele jer će biti opremljen aerodinamičnim paketom, novim aluminijskim naplatcima kakve ima i Octavia RS, kočiona kliješta će biti crvene boje, dok će prednja maska biti crne boje, a dorađen je i ovjes kao i sportski ispušni sustav.

škoda kodiaq rs 5

U unutrašnjosti ćete moći naći sportska sjedala i volan, te detalje karakteristične za RS modele, a Kodiaq RS će se moći dobiti i u verziji s 5 i u verziji sa 7 sjedala. Predstavljanje za javnost se očekuje na Salonu automobila u Parizu, a neki njemački mediji najavljuju kako će cijena za Škodu Kodiaq RS biti oko 46.000 EUR (oko 345.000 kn), naravno u Njemačkoj.

Ključne riječi:
Kodiaq RS Škoda
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 2. prosinac 1902.

12-2-1902 Prvi V8 motor

Prvi V8 motor

Prvi V8 motor patentirao je u Francuskoj Leon-Marie-Joseph-Clement Levavasseur. Danas je V8 najčešće korišteni oblik motora kada su u pitanju sportski ili veliki luksuzni automobili.

vs