Vidiauto Novosti Najave Toyota vraća ime Corolla na sve verzije

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 29.08.2018. 06:05

Zbogom Auris 

Toyota vraća poznato ime Corolla na sve izvedbe u Europi

Toyota vraća ime Corolla na sve verzije

S novom generacijom, Toyota vraća ime Corolla za sve verzije ovog modela – limuzinu s četiri vrata, kompakt s 5 vrata i karavan verziju s 5 vrata.

Toyota u posljednje vrijeme donosi velike odluke za Europsko tržište, pa je nakon nedavne najave ukidanja modela Avensis odlučila vratiti model Camry na tržište. Sada dolazi još jedna velika promjena.

toyota corolla sa strane

Toyota od početka sljedeće godine ukida ime Auris, te će se sad sve karoserijske izvedbe zvati Corolla. To znači kako će se sad modeli s 5 vrata, karavan i limuzina zvati isto, te se time više neće buniti kupci. Ova odluka odnosi se na čitav svijet, tako da ime Auris više neće nigdje postojati.

toyota corolla detalj

Koliko je odluka nova, govori i činjenica kako su još na proljeće objavljene slike novog Aurisa, a sada je najavljeno kako ćemo na Salonu automobila u Parizu vidjeti i novu karavan izvedbu, odnosno Corollu Touring Sports koja će biti prikazana u benzinskoj i hibridnoj inačici.

toyota corolla interijer

Još uvijek vrijedi najava kako nova Corolla neće imati u ponudi dizelsku verziju, koja se je sve manje prodavala na europskom tržištu, a očekuje se kako će porasti prodaja hibridnih izvedbi.

toyota corolla prtljažnik

Osim snažnim imenom, nova Toyota Corolla se ističe i jako atraktivnim vanjskim dizajnom, što će zasigurno poboljšati prodaju, a Corolla je već i ovako najprodavaniji automobil u povijesti koji je prodan u preko 45 milijuna primjeraka od 1966. godine, kada je predstavljena prva generacija.

Ključne riječi:
Auris Corolla Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 4. prosinac 1971.

12-4-1971 Najveći opoziv vozila u povijesti

Najveći opoziv vozila u povijesti

General Motors je opozvao 6.700.000 vozila zbog greške na motorima. To je bio najveći dobrovoljni sigurnosni opoziv u povijesti autoindustrije.

vs

.::.