Vidiauto Novosti Autobiz 10 milijuna Toyota sa sigurnosnim paketom

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 29.11.2018. 06:53

Sigurnost 

10 milijuna Toyota vozila opremljeno je s Toyota Safety Sense paketom

10 milijuna Toyota sa sigurnosnim paketom

Toyota Safety Sens paket opreme je predstavljen 2015. godine, a samo 3,5 godine kasnije ugrađen je u više od 10 milijuna vozila.

Toyota je objavila kako je dostigla brojku od 10 milijuna vozila s ugrađenim Toyota Safety Sense paketom sigurnosnih sustava koji se ugrađuje u 90 % Toyota vozila koji se prodaju u Europi, Japanu i SAD-u. Toyota Safety Sense je predstavljen 2015. godine na modelu Corolla, dok je druga generacija sustava Toyota Safety Sense, predstavljena u siječnju 2018., i doživjela je poboljšanja u funkciji otkrivanja i ukupnom djelovanju u usporedbi s prethodnom verzijom te djeluje i noću kada su u pitanju pješaci i/ili biciklisti.

pre-collisionsystem-cyclist

Daljnji razvoj je usmjeren na širenje prilagodljivosti kada su posrijedi prometne nesreće koje uključuju pogibije i/ili ozljede, kao što su naleti na pješake i čeoni sudari s vozilima iz suprotnog smjera u križanjima.

Toyota Safety Sense

Toyota Safety Sense pomaže u izbjegavanju ili umanjenju štete i/ili ozljeda uslijed teških prometnih nesreća, na temelju podataka o nesrećama iz Japana, Sjedinjenih Država i Europe. Ovaj sustav obuhvaća tri funkcije:

- Sustav automatskog kočenja kod opasnosti od sudara (Pre-Collision System - PCS): pomaže u sprečavanju i umanjenju štete od sudara straga u koje su uključeni vozila i/ili pješaci

- Sustav upozorenja prilikom napuštanja prometne trake (Lane Departure Alert - LDA): pomaže u sprečavanju izlaska vozila iz prometnog traka i čeonih sudara

- Sustav automatskog prebacivanja dugih i kratkih svjetala (Automatic HighBeam - AHB): pridonosi ranom otkrivanju pješaka i smanjenju nesreća u noćnoj vožnji

automatichighbeam

Učestalost naleta straga – najčešćeg oblika sudara u Japanu – kada su u pitanju vozila opremljena sustavom Toyota Safety Sense, smanjen je za otprilike 70 posto. Uz kombinaciju TSS i inteligentnog sonara razmaka (Intelligent Clearance Sonar - ICS), koji pokriva sudare pri manjim brzinama, broj naleta straga je pao za otprilike 90 posto.Toyota Safety Sense se i dalje razvija, na temelju dvojakog pristupa: jačanjem njegove prilagodljivost prometnim nesrećama koje uključuju pogibiju i/ili ozljede te daljnjim povećanjem broja vozila opremljenih ovim paketom, imajući kao konačni cilj potpuno sprečavanje pogibija i ozljeda u prometu.

adaptivecruisecontrol

S ciljem omogućavanja svakome sigurne i pouzdane mobilnosti, Toyota smatra Safety Sense kamenom temeljcem u proizvodnji sigurnih automobila. Toyota će nastaviti razvijati sigurnost iz cijelog niza aspekata, uključujući podizanje svijesti, primjerice kroz programe kao što je ''Support Toyota'' te podržavajući razvoj prometnog okruženja koje uključuje korištenje Inteligentnog prijevoznog sustava (Intelligent Transport System - ITS) i povezanih tehnologija.

roadsignassist
Ključne riječi:
sigurnost Toyota Toyota Safety Sense
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. srpanj 1945.

7-25-1945 Kaiser Frazer

Kaiser Frazer

Henry Kaiser i Joseph Frazer osnovali su tvrtku za proizvodnju automobila. Već u prvoj godini proizvedeno je 11.000 automobila, a godinu dana kasnije 100.000. Radi nedostatka sredstava novi se modeli nisu razvijali tako da je tvrtka 1953. prodana. Na fotografiji se nalazi Kaiser Virginian iz 1949.

vs

.::.