Vidiauto Novosti Najave Seat Toledo polako odlazi u mirovinu

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 08.11.2018. 06:24

Odlazak 

Uskoro kraj proizvodnje za Seat Toledo

Seat Toledo  polako odlazi u mirovinu

Nakon gotovo 6 godina na tržištu, polako se bliži kraj proizvodnje za Seat Toledo, a nasljednik za sada nije planiran.

Bilo je to 2012. godine, kada su predstavljeni blizanci Seat Toledo i Škoda Rapid i bili su najavljeni kao ozbiljni konkurenti kompaktnoj klasi po povoljnoj cijeni, no uspjeh oba modela je izostao.

Seat Toledo straga

Iako je riječ o dobrim automobilima koji su nudili malo više prostora u kabini od gradskih modela, dok im je prtljažnik nudio puno prostora, na razini velikih limuzina, a pristup je praktičan zahvaljujući petim vratima. No u čemu je onda nastao problem? U cijeni.

Seat Toledo prtljažnik

Naime, cijena ovih modela je jako varirala od tržišta do tržišta, pa stoga ni ne čudi kako je recimo u Sloveniji Rapid česta pojava na cesti, jer se tamo jedno vrijeme prodavao po cijeni od 75.000 kuna za početni model s klimom! Kod Toleda je pak bio problem što je na svim tržištima cijena bila viša od Rapida.

Seat Toledo interijer

No kako stvari sada stoje, Rapid će dobiti nasljednika pod imenom Scala, a koji će navodno biti tipični predstavnik kompaktne klase, dok Seat Toledo neće dobiti nasljednika, barem ne u bližoj budućnosti. Spomenimo i kako je tijekom 2017. godine u Europi prodano svega 6.726 primjeraka Toleda! Za usporedbu, u istom je razdoblju prodano 150.000 Leona i 75.000 Ateca.

Ključne riječi:
Rapid Seat Škoda Toledo
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 16. listopad 1958.

10-16-1958 Muscle Car pick-up

Muscle Car pick-up

Chevrolet je predstavio model El Camino, pick-up koji je zbog prodajnog neuspjeha već za dvije godine izbačen iz prodaje. Model je uspješno zaživio tek 1964. u novom izdanju kao "muscle-car" pick-up s V8 motorom obujma 7,4 litre.

vs