Vidiauto Novosti Autobiz Amerikanci i dalje vole azijske limuzine

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 31.12.2018. 06:17

Tržište 

Azijske limuzine i dalje su najtraženiji modeli u SAD-u

Amerikanci i dalje vole azijske limuzine

Kupci u Sjevernoj Americi pri kupnji limuzinskih automobila i dalje preferiraju Japanske i Južnokorejske modele.

Iako im svake godine prodaja sve više pada, ''klasične'' limuzine su i dalje jedan od najtraženijih karoserijskih izvedbi u Sjedinjenim Američkim Državama. Naravno, za vrat im pušu SUV vozila, pa ne sumnjamo kako će ih uskoro prestići u prodaji.

Honda Accord

Honda Accord

U prvih 11 mjeseci ove godine najprodavanija limuzina bila je Toyota Camry, model koji se sljedeće godine vraća i na Europsko, odnosno naše tržište; dok se na drugo mjesto smjestila Honda Civic. Na trećem mjestu je ponovo Toyota, s modelom Corolla.

Nissan Sentra

Nissan Sentra

Na četvrto mjesto se smjestila Honda Accord, dok peto i šesto mjesto zauzimaju dvije limuzine iz Nissana – Sentra i Altima. Na sedmo mjesto se pak smjestila još jedna Azijska limuzina, ovog puta iz Južne Koreje - Hyundai Elantra.

Nissan Altima

Nissan Altima

Konačno slijede i tri ''domaća'' modele – osmo mjesto je zauzeo Ford Fusion, koji je kod nas poznat kao Ford Mondeo, deveti je Chevrolet Cruze, a top 10 završava Chevrolet Malibu.

Chevrolet Cruze

Chevrolet Cruze

Slične tablice prodaje se ponavljaju već dugi niz godina, stoga ni ne čudi kako američki proizvođači najavljuju prestanak prodaje limuzinskih modela, jer nikako ne mogu prestići Azijske proizvođače po prodaji. Takve najave su već stigle iz Forda i Chevroleta.

Chevrolet Malibu

Chevrolet Malibu

Ključne riječi:
Chevrolet Ford Honda Hyundai Limuzina Nissan prodaja automobila Toyota tržište
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs

.::.