Vidiauto Novosti Najave Atraktivna nova Toyota Corolla Sedan

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 19.11.2018. 06:24

Kompaktna limuzina 

Nova Toyota Corolla je atraktivna i u Sedan izvedbi

Atraktivna nova Toyota Corolla Sedan

Toyota je za predstojeći salon automobila u Los Angeles pripremila novu Corollu u limuzinskoj izvedbi, a svakako možemo reći kako je riječ o jednom od najatraktivnijih modela u klasi.

Nakon kompakta i karavana, na red je došla i limuzina – pred vama je nova generacija Toyote Corolle Sedan, a riječ je o već 12. generaciji tog modela koji se proizvodi od 1966. godine.  No ono što možemo reći sa sigurnošću je kako je ova generacija najatraktivnija od svih dosad.

Toyota Corolla Sedan straga

Prednja strana je identična ostalim karoserijskim modelima, dok je stražnji kraj napravljen u elegantno-sportskom štihu. Treba napomenuti i kako su kod Corolle Sedan u hibridnoj verziji promijenjena prednja svjetla i branik u odnosu na ostatak obitelji, no vidjet ćemo hoće li ista stvar biti ponuđena i na europskom tržištu. Corolla Sedan je duga 4.640 mm, široka 1.780 mm i visoka 1.435 mm dok je međuosovinski razmak 2.700 mm, a napravljena je na TNGA platformi (Toyota New Global Architecture).

Toyota Corolla Sedan sprijeda

Što se tiče ponude motora, ni limuzinska Corolla neće imati dizel motore u ponudi, no zato će nuditi 1,8-litreni hibrid sa 122 KS, dok će osnovni model biti 1,2-litreni benzinac koji nudi 116 KS. Još nije poznato hoće li i u ponudi biti i dvolitreni hibridni benzinac sa 180 KS.

Toyota Corolla Sedan interijer

U unutrašnjosti također nema iznenađenja, te je dizajnerski uređena isto kao i kompakt i karavan, a u ponudi će biti s najnovijim sigurnosnim sustavima za pomoć vozaču. Također, ugrađena multimedija je kompatibilna s Android Auto i Apple CarPlay sustavima za lakše povezivanje s mobitelima.

Toyota Corolla Sedan straga 2

Nova Toyota Corolla Sedan će se na tržištu naći na proljeće sljedeće godine, no točne cijene još nisu poznate. Prema našim predviđanjima, cijena početnog modela bi mogla biti oko 140.000 kuna.

Toyota Corolla sve verzije
Ključne riječi:
Corolla hibrid sedan Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.