Vidiauto Novosti Najave Postignut sporazum japanskih proizvođača

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 11.05.2021. 05:11

Japanski proizvođači postigli sporazum o zajedničkom razvoju komunikacijskih uređaja

Postignut sporazum japanskih proizvođača

Suzuki, Subaru, Daihatsu, Toyota i Mazda postigli su sporazum o zajedničkom razvoju tehničkih specifikacija komunikacijskih uređaja za vozila sljedeće generacije koji će biti standardizirani u svrhu pružanja sigurnijih i praktičnijih povezanih usluga.

Suzuki Motor Corporation (Suzuki), Subaru Corporation (Subaru), Daihatsu Motor Co. Ltd. (Daihatsu), Toyota Motor Corporation (Toyota) i Mazda Motor Corporation (Mazda) postigli su sporazum o zajedničkom razvoju tehničkih specifikacija komunikacijskih uređaja za vozila sljedeće generacije i promociji zajedničke uporabe komunikacijskih sustava kroz korištenje povezanih usluga za povezivanje automobila i društva, a s ciljem stvaranja novih vrijednosti i usluga, koje će biti standardizirane u svrhu pružanja sigurnijih i praktičnijih povezanih usluga.

mazda_2

Unutar područja CASE (povezano, autonomno/automatizirano, dijeljeno i električno), za kojega se smatra da donosi velike transformacije u automobilsku industriju, brzo se napreduje u domeni povezivosti u odnosu na komunikacijski i podatkovni aspekt tehnologije i poslovanja, uključujući Cloud usluge, IoT, big data i AI. Pojedini proizvođači automobila samostalno razvijaju komunikacijske uređaje za svoja vozila, no čak i u slučajevima kada oni pružaju iste povezane usluge, poput funkcija daljinskog upravljanja, svaka tvrtka usvaja drugačiji pristup u razvoju i korištenju relevantnih resursa. Kao odgovor na ove okolnosti, tvrtke mogu u kraćem roku korisnicima pružiti sigurnije i praktičnije povezane usluge - koji su osnovne funkcije povezanog automobila - surađujući na razvoju komunikacijskih uređaja u vozilu, pozicionirajući razvoj aplikacija i usluga kao internu domenu te tako postižući veću učinkovitost i ubrzani razvoj komunikacijskih uređaja u vozilu. Kroz ove korake svaka se tvrtka može više usredotočiti na razvoj aplikacija i usluga na ovoj zajedničkoj infrastrukturi.

mazda

Za početak će Suzuki, Subaru, Daihatsu i Mazda, ugrađujući vlastite tehnologije u osnovnu komunikacijsku tehnologiju vozila koju je razvila Toyota, zajedno graditi sustave za sljedeću generaciju povezanih automobila sa zajedničkim specifikacijama povezivanja vozila s mrežom i centrom za komuniciranje s uređajima u vozilu. Kao rezultat toga, daljnjim stabiliziranjem kvalitete komunikacije između vozila i centra za komuniciranje s uređajima u vozilu, strankama će biti moguće pružiti praktičnije povezane usluge, poput jasnijih poziva između kupaca i operatera te većih brzina veze. Istodobno, za svaku uključenu tvrtku smanjit će se opterećenja povezana s razvojem te će se pojednostaviti rad sustava i nadogradnje verzija koje uključuju nove dodatne funkcije. Time će se optimizirati i resursi poput objekata i osoblja. Suzuki, Subaru, Daihatsu, Toyota i Mazda otvoreno će razmotriti suradnju s drugim partnerima koji slično promišljaju u vezi trenutačno dogovorenog zajedničkog razvoja, nastavljajući svoje napore na razvoju usluga koje obogaćuju život ljudi i rješavaju društvene probleme.

Ključne riječi:
budućnost Daihatsu Mazda Subaru Suzuki Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs