Vidiauto Novosti Najave Ovo je nova generacija za Subaru BRZ

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 23.11.2020. 06:50

Novitet 

Predstavljena je nova generacija sportskog coupea Subaru BRZ

Ovo je nova generacija za Subaru BRZ

Subaru je predstavio drugu generaciju modela BRZ, sportskog coupea koji je razvijen u suradnji s Toyotom, a novi model izgleda bolje i još je zabavniji za vožnju.

Subaru i Toyota ponovo su razvili zajednički model, a riječ je o drugoj generaciji kompaktnih coupea, a prvi je predstavljen Subaru BRZ. Riječ je o 2+2 coupeu koji u novoj generaciji donosi privlačniji dizajn, ali i više zabave u vožnji.

2021 Subaru BRZ_03

Novi model je duži za 30 mm, a linija krova je spuštena za 10 mm, dok su ostale vrijednosti na razini starog modela. Novost je i povećan međuosovinski razmak na 2.575 mm, pa ima i nešto malo više prostora za putnike.

2021 Subaru BRZ_02

BRZ ima niže ležište i malu masu od 1.315 kg, a pogon je na stražnje kotače. A da bi BRZ bio brz, brine se novi atmosferski boxer motor obujma 2,4 litre, a koji razvija maksimalnu snagu od 230 KS i najveći okretni moment od 250 Nm. Motor je uparen sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem, a u kabini je ugrađena i klasična ručica ručne kočnice. U opciji će biti ponuđen i automatski mjenjač sa 6 brzina, a na izbor je dato i nekoliko načina izbora vožnje.

2021 Subaru BRZ_04

Unutrašnjost je u potpunosti nova i donosi digitalnu instrument ploču dijagonale 7 inča, dok je zaslon infotainment zaslona dijagonale 8 inča, a podržava spajanje s Android Autom ili Apple CarPlayom. Naravno, tu su i sportska sjedala i volan, kako bi dojam u kabini bio što bolji.

2021 Subaru BRZ_05

Nažalost, specifikacije još nisu objavljene, pa će trebati pričekati početak prodaje tijekom sljedeće godine, a proizvodit će se u Japanu, u tvornici Gunma. Uskoro se očekuje i predstavljanje Toyotine izvedbe ovog modela.

2021 Subaru BRZ_01
Ključne riječi:
2+2 boxer BRZ coupe Subaru
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. lipanj 1900.

Promet u nacionalnom parku Yosemite

Oliver Lippincott na današnji je dan 1900. godine postao prva osoba koja je u nacionalni park Yosemite ušao motornim vozilom, točnije, tzv. Locomobilom.

vs

.::.