Vidiauto Novosti Najave Ovo je nova generacija za Subaru BRZ

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 23.11.2020. 06:50

Novitet 

Predstavljena je nova generacija sportskog coupea Subaru BRZ

Ovo je nova generacija za Subaru BRZ

Subaru je predstavio drugu generaciju modela BRZ, sportskog coupea koji je razvijen u suradnji s Toyotom, a novi model izgleda bolje i još je zabavniji za vožnju.

Subaru i Toyota ponovo su razvili zajednički model, a riječ je o drugoj generaciji kompaktnih coupea, a prvi je predstavljen Subaru BRZ. Riječ je o 2+2 coupeu koji u novoj generaciji donosi privlačniji dizajn, ali i više zabave u vožnji.

2021 Subaru BRZ_03

Novi model je duži za 30 mm, a linija krova je spuštena za 10 mm, dok su ostale vrijednosti na razini starog modela. Novost je i povećan međuosovinski razmak na 2.575 mm, pa ima i nešto malo više prostora za putnike.

2021 Subaru BRZ_02

BRZ ima niže ležište i malu masu od 1.315 kg, a pogon je na stražnje kotače. A da bi BRZ bio brz, brine se novi atmosferski boxer motor obujma 2,4 litre, a koji razvija maksimalnu snagu od 230 KS i najveći okretni moment od 250 Nm. Motor je uparen sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem, a u kabini je ugrađena i klasična ručica ručne kočnice. U opciji će biti ponuđen i automatski mjenjač sa 6 brzina, a na izbor je dato i nekoliko načina izbora vožnje.

2021 Subaru BRZ_04

Unutrašnjost je u potpunosti nova i donosi digitalnu instrument ploču dijagonale 7 inča, dok je zaslon infotainment zaslona dijagonale 8 inča, a podržava spajanje s Android Autom ili Apple CarPlayom. Naravno, tu su i sportska sjedala i volan, kako bi dojam u kabini bio što bolji.

2021 Subaru BRZ_05

Nažalost, specifikacije još nisu objavljene, pa će trebati pričekati početak prodaje tijekom sljedeće godine, a proizvodit će se u Japanu, u tvornici Gunma. Uskoro se očekuje i predstavljanje Toyotine izvedbe ovog modela.

2021 Subaru BRZ_01
Ključne riječi:
2+2 boxer BRZ coupe Subaru
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 25. listopad 1902.

10-25-1902 Fordov automobil se vraća utrkama

Fordov automobil se vraća utrkama

Godinu dana nakon «razočaravajuće pobjede» (Ford je bio smiješno sporiji, no konkurenti su odustali) na stazi Grosse Point Race Track Fordov automobil ponovno je sudjelovao te premoćno pobijedio u utrci na istoj stazi. Ovoga puta Henry Ford je vozačku zadaću prepustio Barneyu Oldfieldu koji je zajedno s njim sudjelovao u razvoju vozila.

vs