Vidiauto Novosti Najave Za ovu godinu blago dotjerana Mazda CX-5

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 26.01.2021. 05:32

Nekoliko novosti za blago dotjeranu Mazdu CX-5

Za ovu godinu blago dotjerana Mazda CX-5

Mazda je pripremila nekoliko novosti za CX-5, a one se odnose ''ispod kože'', jer ovog puta promjena u vanjskom dizajnu nema.

Mazda je pripremila nekoliko novosti vezanih uz aktualni model CX-5. Podsjetimo se, riječ je o drugoj generaciji ovog modela koja je predstavljena u studenome 2016. godine na Salonu automobila u Los Angelesu, a Mazda je objavila kako je dotjerana izvedba već dostupna u salonima diljem Europe.

2021 Mazda CX-5_01

Krenimo od pogonskih motora, koji su dorađeni kako bi trošili manje i ispuštali manje CO2, a iz Mazde obećaju i bolji odziv na pritisak papučice gasa, kao i na bržu reakciju 6-brzinskog automatskog mjenjača. Novost je i što se izvedba s 2,2-litrenim Skyactiv-D dizelskim motorom sa 184 KS sada može dobiti i samo s pogonom na prednje kotače.

2021 Mazda CX-5_02

Mazda je nadogradila i HMI sustav koji uključuje i novi 10,25-inčni središnji multimedijski zaslon koji je brži i ima bolji prikaz, a sada nudi i više mogućnosti Connected Servicesa kojima se može upravljati putem aplikacije MyMazda. To uključuje zaključavanje vrta na daljinu, opciju Pronađi moje vozilo, mogućnost pretprogramiranja ruta za navigacijski uređaj ili pak provjeri stanja vozila.

2021 Mazda CX-5_03

Mazda je predstavila i novu specijalnu ediciju Homura, koja uključuje jedinstvenu crne detalje izvana i u unutrašnjosti kao što su posebne presvlake s crnim šavovima ili pak 19-inčni aluminijski naplatci. Homura na japanskom znači vatra ili plamen. Tu je i posebna serija 100th Anniversary koja daje počast prvom Mazdinom automobilu R360 Coupe, a uključuje kombinaciju Snowflake bijele perla boje izvana i bordo sjedala i tepihe u unutrašnjosti, kao i oznake 100th Anniversary.

2021 Mazda CX-5_04
Ključne riječi:
CX-5 Mazda redizajn SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.