Vidiauto Novosti Najave Nove izvedbe za gradski SUV Yaris Cross

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 13.04.2021. 05:15

Dvije nove izvedbe za novi Yaris Cross – Adventure i Premiere Edition

Nove izvedbe za gradski SUV Yaris Cross

Yaris Cross Adventure se odlikuje vanjskim dodacima za robusniji izgled i individualnom kabinom, dok je Yaris Cross Premiere Edition, najviša razina opreme unutra s ekskluzivnim oblogama i funkcijama, a bit će dostupna prvih 12 mjeseci prodaje i otvorena za online rezervacije prije predstavljanja.

Nova Toyota Yaris Cross sada je predstavljena i u Adventure izvedbi, a ova izvedba ima izrazito drukčiji karakter od izvedbe Elegant, koja je prikazana na svjetskoj premijeri. Ova izvedba dolazi s novom prednjom donjom zaštitom i nižoj zaštitnoj ploči stražnjeg branika. Tu su i srebrni uzdužni krovni nosači, kao i 18-inčni aluminijski naplatci s tamnosivim završnim slojem.

yaris-cross-adventure-ext-01

U kabini se mogu pronaći sjajni crni umetci i crna obloga stropa. Sjedala su presvučena imitacijom kože posebnog dizajna Adventure, a tu je i ukrasna crta uzduž crne, mekane armature i unutarnjih obloga vrata, izvedenih u zlatnoj boji Warm Gold koja je specifična za Yaris Cross. Obruč upravljača i ručica mjenjača su presvučeni kožom.

yaris-cross-adventure-ext-03

Verzija Premiere Edition je vrh izvedbe Adventure s ekskluzivnim kožnatim presvlakama sjedala i posebnim, strojno obrađenim alu naplatcima od 18“. Ova izvedba će biti opremljena električnim poklopcem prtljažnika sa senzorima pokreta noge, virtualnim zaslonom i dostupna u dvobojnim kombinacijama kao standard. Ograničena serija Premiere Edition će biti dostupna za online rezervacije prije predstavljanja.

yaris-cross-adventure-int-02

Iako je izrađen na istoj platformi GA-B — koja je dio modularne platforme Toyotine nove globalne arhitekture (TNGA) — kao i novi Yaris hatchback, Yaris Cross ima viši položaj za vožnju i povećanu odignutost od tla.

yaris-cross-adventure-int-06

Hibridni pogonski sklop je isto tako dostupan u svim izvedbama u kojima i Yaris Cross. Temelj čini 1,5-litreni benzinski motor od 116 KS, koji radi prema Atkinsonovom procesu, te čini jezgru sustava četvrte generacije. Očekuje se da će izuzetna učinkovitost ovog sustava omogućavati emisiju CO2 od manje od 100 g/km u Yarisu Cross s pogonom na prednje kotače, a manje od 110 g/km u izvedbama AWD-i.

yaris-cross-premiere-edition-ext-02

Bolje opremljene izvedbe Yarisa Cross se odlikuju prednjim i stražnjim LED svjetlima, uključujući i sekvencijalne pokazivače smjera straga, te robusni prag i obloge lukova kotača. Na bočnim oblogama se nalazi umetnuta značka Yaris Cross u srebrnoj ili zlatnoj boji Warm Gold, ovisno o boji vozila.

Ključne riječi:
Adventure hibrid Premiere Edition SUV Toyota Yaris Cross
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 14. travanj 1927.

4-14-1927 Proizveden prvi Volvo

Proizveden prvi Volvo

Na današnji dan 1927. godine u Goteborgu, Švedska, proizveden je prvi serijski Volvo, popularno zvan 'Jakob'. Volvo je nastao suradnjom Assara Gabrielssona i Gustafa Larsona.

vs

.::.