Vidiauto Novosti Najave Toyota predstavlja Aygo X prologue

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 19.03.2021. 06:21

Toyota Aygo X prologue koncept najavljuje novi Aygo

Toyota predstavlja Aygo X prologue

Aygo X prologue najavljuje treću generaciju gradskog modela Aygo, a prema priloženome, nije isključeno kako bi novi Aygo mogao narasti u visinu i postati trendovski SUV malenih dimenzija.

Iako gube tržišni udio, maleni gradski automobili A segmenta su i dalje traženi u pojedinim europskim zemljama, a Toyota Aygo je uvijek bio traženi model. Stoga nije ni čudno kako Toyota priprema njegovu treću generaciju, koja ovog puta neće imati braću pod Citroenovim i Peugeot značkama.

Toyota Aygo X prologue_01

Sada Toyota više ne mora i prilagođavati svoj proizvod bratskim modelima, već može ponuditi jedinstveno rješenje, a baš takvo je i prikazano konceptom Aygo X prologue.

Toyota Aygo X prologue_02

Nova generacija modela Aygo će biti predstavljena do kraja ove godine, a prema priloženome, mogao bi biti najatraktivniji model ove klase, ako će serijski model biti iole sličan ovom konceptu. Ovaj model je napravio ED², Toyotin europski dizajnerski centar koji je smješten u blizini Nice, a dokazuje i kako ''početni modeli'' mogu izgledati atraktivno.

Toyota Aygo X prologue_03

Ovaj model je postavljen na Yarisovu TNGA-B platformu, no još nema informacija hoće li i novi Aygo imati hibridni pogon ili samo benzinski. No poznato je kako će biti ponuđen samo u izvedbi s 5 vrata.

Toyota Aygo X prologue_04

Toyota još nije objavila nikakve dodatne detalje, pa nam ostaje pričekati jesen ili zimu, i premijeru nove generacije modela Aygo, koji bi, ako nastave u ovom smjeru, mogao biti zanimljiv model koji će zasigurno preoteti veliku količinu kupaca B segmenta.

Ključne riječi:
Aygo Aygo X prologue koncept Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. lipanj 1900.

Promet u nacionalnom parku Yosemite

Oliver Lippincott na današnji je dan 1900. godine postao prva osoba koja je u nacionalni park Yosemite ušao motornim vozilom, točnije, tzv. Locomobilom.

vs

.::.