Vidiauto Novosti Najave Mazda se pridružila Alijansi eFuel

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 16.02.2021. 06:00

Mazda je prvi OEM proizvođač koji se pridružio Alijansi eFuel

Mazda se pridružila Alijansi eFuel

Alijansa eFuel okuplja organizacije i zainteresirane sudionike koji podržavaju cilj uspostavljanja i promicanja CO2-neutralnih e-goriva i vodika kao vjerodostojnog i stvarnog doprinositelja smanjenju emisija u prometnom sektoru.

Mazda je oduvijek bila snažni zagovornik pristupa više rješenja, koji kombinira različite tehnologije, kao najbolji način za smanjenje emisija. Elektrifikacija je ključni stup u Mazdinoj strategiji više rješenja i do 2030. godine sva Mazdina vozila bit će elektrificirana. Međutim, mnoga će vozila i dalje imati motor s unutarnjim izgaranjem. Mazdini automobili već uključuju poboljšanja učinkovitosti konvencionalnih pogonskih sklopova, elektrifikaciju pogona, širu primjenu obnovljivih goriva, kao i digitalne i povezane alate koji poboljšavaju ekonomičnost i smanjuju potrošnju goriva.

Mazda_eFuelAlliance_02_010221

Zajedno s Alijansom eFuel i njenim članicama, Mazda podržava uspostavljanje mehanizma koji uzima u obzir doprinos obnovljivih i nisko-ugljičnih goriva smanjenju emisija iz osobnih automobila i koji će pridonijeti procesu donošenja odluka sada kada EU preispituje svoje klimatsko zakonodavstvo.

Mazda3 Skyactiv G150 Plus Sound Style 19

Komentirajući činjenicu da je Mazda prvi proizvođač koji se pridružio Alijansi, Wojciech Halarewicz, potpredsjednik za komunikacije i odnose s javnošću Mazda Motor Europe GmbH rekao je: ''Kao gospodarska grana moramo što više smanjiti emisije. Da bismo to učinili, ne smijemo zanemariti niti jedno dostupno sredstvo koje nam je na raspolaganju. Emisije stakleničkih plinova i klimatske promjene su po svojoj prirodi globalno i složeno pitanje koje zahtijeva integrirani pristup. Svi sektori i gospodarske grane moraju ispuniti svoju ulogu i, prije svega, moraju imati priliku dijeliti sve pozitivne opcije za postizanje klimatskih ciljeva.''

Ole von Beust, izvršni direktor Alijanse eFuel dodao je: ''Podrška i poticanje razumijevanja politika zaštite klime koje osiguravaju pošteno natjecanje među različitim tehnologijama ključni je cilj Alijanse eFuel. Sljedeće dvije godine bit će presudne jer će Europska komisija revidirati glavne propise o klimatskoj politici. Oni bi u zakonodavstvu o automobilima trebali uključiti mehanizam koji prepoznaje doprinos goriva s niskim udjelom ugljika u postizanju ciljeva smanjenja emisija. Ključno je okupljanje zainteresiranih skupina i organizacija u svim uključenim sektorima. Zato se radujemo što će Mazda sa svojom dugom povijesti automobilskih inovacija biti snažan partner u Alijansi eFuel.''

Ključne riječi:
Alijansa eFuel budućnost ekologija Mazda smanjenje CO2
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 25. listopad 1902.

10-25-1902 Fordov automobil se vraća utrkama

Fordov automobil se vraća utrkama

Godinu dana nakon «razočaravajuće pobjede» (Ford je bio smiješno sporiji, no konkurenti su odustali) na stazi Grosse Point Race Track Fordov automobil ponovno je sudjelovao te premoćno pobijedio u utrci na istoj stazi. Ovoga puta Henry Ford je vozačku zadaću prepustio Barneyu Oldfieldu koji je zajedno s njim sudjelovao u razvoju vozila.

vs