Vidiauto Novosti Najave Nova generacija sustava 4Control Advanced

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 26.07.2022. 04:52

Renault Austral donosi treću generaciju sustava 4Control Advanced

Nova generacija sustava 4Control Advanced

4Control Advanced sustav upravljanja četirima kotačima je jedinstvena tehnologija u segmentu C-SUV vozila koja poboljšava udobnost, a nudi i bolju okretnost i dinamičnije performanse.

Novi Austral predstavlja treću generaciju Renaultova sustava upravljanja četirima kotačima: 4Control Advanced. Za razliku od ostalih sustava u segmentu, ovaj se sustav može pohvaliti poboljšanom udobnošću, iznimnom okretnošću i boljim performansama. Filippo Mantovani, voditelj odjela za upravljanje dinamikom vozila Renault je rekao: „Renault predstavlja tehnologiju upravljanja četirima kotačima na novoj platformi CMF-CD. Zahvaljujući elektroničkoj kontroli upravljanja stražnjim kotačima, sada je moguće modificirati stražnji ovjes kako bi se postigle najbolje performanse u svim uvjetima vožnje: upravljivost u gradu, okretnost na seoskim i planinskim cestama te stabilnost i sigurnost na autocesti.”

Illustration_technique__4control_advanced_de_Renault_Austral (1)

Povrh šasije sa sustavom upravljanja četirima kotačima, novi Austral ima i multi-link stražnji ovjes za bolje prianjanje uz cestu, udobniju vožnju i bolju stabilnost u svim uvjetima. Optimizacija sustava upravljanja utjecala je na zakretanje stražnjih kotača, što je u konačnici pridonijelo učinkovitijem svladavanju loših i neravnih cesta. Prilikom vožnje velikim brzinama ili ulasku u zavoj pri brzini većoj od 50 km/h, stražnji se kotači okreću u istom smjeru kao i prednji do kuta od 1 stupnja. Za to je zaslužan upravljački aktuator ugrađen na stražnji ovjes koji kontrolira informacije dobivene od servoupravljača, motora i elektroničkog programa stabilnosti (ESP).

Illustration_technique__4control_advanced_de_Renault_Austral (2)

Novi Austral veoma je okretan i podatan za gradsku vožnju, ima dobre vozne osobine za jedan C-SUV, a krugom okretanja od samo 10,1 m nadmašuje čak i neke gradske automobile. Upravljački aktuator ugrađen na njegovu stražnju osovinu prava je tehnička poslastica: može zakretati stražnje kotače u suprotnom smjeru od prednjih do kuta od 5 stupnjeva (u usporedbi s 3,5 stupnja u prethodnoj generaciji ovog sustava)!

Renault Austral_03

Najnovija generacija sustava MULTI-SENSE pomaže naglasiti dinamičan doživljaj vožnje u novom Australu. Dakako, ovisno o tome koji pretprogramirani način rada odaberete: Eco, Comfort ili Sport. Sva tri načina rada moguće je podesiti na čak 13 različitih razina! Postavke omogućuju prilagodbu ponašanja vozila te kontrolu rada pojedinih elemenata (otpor upravljača, odziv motora i ovjesa, kontrola prianjanja i dinamička kontrola vozila). Ovoj opciji je moguće pristupiti izravno preko zaslona OpenR ili pritiskom novog namjenskog gumba na upravljaču.

Ključne riječi:
4Control Advanced Austral Renault SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.