Vidiauto Novosti Najave Novi logo Dacije na svim modelima

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 17.06.2022. 04:38

Novi logo Dacije od jeseni i na svim automobilima

Novi logo Dacije na svim modelima

Svi modeli Dacije poprimaju novi vizualni identitet, kolji uključuje novi logo i fontove imena, ali tu je i nova boja, a sve će se moći vidjeti uživo na Pariškom auto salonu.

Dosta se već pisao o novom vizualnom identitetu Dacije, koji uključuje novi logo i nove fontove, a sada su nove promjene ukomponirane i u sve automobile. Po prvi puta se to dogodilo istovremeno na svim modelima Dacije. Najveća novost je vidljiva sprijeda, gdje će novi amblem Dacia Link krasiti prednju masku u osvježenom bijelom izdanju.

12-2022 - New Dacia visual identity - Dacia SANDERO STEPWAY

Slova D i C su isprepletena, a on označava robusnost i jednostavnost, a isti logo se može vidjeti i na središnjem dijelu pokrova svih kotača. Straga je sada novim fontom natpis Dacia, koji je smješten na sredinu poklopca prtljažnika, dok se ime modela ispisuje manjim fontom i smješten je uz donji lijevi rub poklopca. I središnji dio volana je nov, a tamo će se također naći natpis Dacia ispisan novim fontom.

9-2022 - New Dacia visual identity - Dacia JOGGER

Implementacija novih vizualnih obilježja označava vrhunac obnove koju provodi marka. Unatoč opsežnoj transformaciji, Dacia je ostala vjerna svojim temeljnim vrijednostima, a to znači da će i dalje proizvoditi vozila bez suvišnih dodataka, prilagođena najosnovnijim potrebama i očekivanjima kupaca. Vozila marke Dacia prije svega su robusna i pouzdana. Svestrana su u punom smislu te riječi pa ih se može koristiti u najrazličitije svrhe, bilo za odlazak do grada ili vikend izlet u divljini.

10-2022 - New Dacia visual identity - Dacia JOGGER

Nova sivozelena boja Lichen Khaki, slična boji prirodne mahovine, zasjat će na novim modelima i naglasiti Dacijinu usku povezanost s prirodom. Tu je i siva boja Megalith na krovnim nosačima, prednjoj i stražnjoj zaštiti podvozja te vanjskim retrovizorima modela Sandero Stepway i Duster.

1-2022 - New Dacia visual identity - Range

Dacia postoji kako bi potaknula val promjene u automobilskoj industriji, prije svega kroz smanjenje troškova za kupce. Da bi u tome uspjela, Dacia će postupno dokidati upotrebu određenih materijala kao što su kromirani umetci te koža životinjskog podrijetla, čiju upotrebu već godinama ograničava.

6-2022 - New Dacia visual identity - Dacia DUSTER

Marka će postupno provoditi obveze koje je Renault Grupa preuzela na godišnjoj skupštini dioničara, održanoj 23. travnja 2021. Tako će od 2023. godine postati prva marka Grupe koja je u svim svojim vozilima ograničila brzinu na maksimalnih 180 km/h.

5-2022 - New Dacia visual identity - Dacia DUSTER
Ključne riječi:
Dacia Duster Jogger logo Sandeo Stepway Sandero Spring
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. srpanj 1938.

Dick Seaman osvaja veliku nagradu Njamačke

Dick Seaman je za volanom Mercedes-Benz-a 154 pobijedio na velikoj nagradi Njemačke na Nurburgringu. Dick Seaman je bio prvi Britanac kojem je to uspjelo nakon 15 godina.

vs

.::.