Vidiauto Novosti Najave UrbanRebel je Cuprin hot hatch budućnosti

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 15.06.2022. 04:04

Koncept UrbanRebel najavljuje Cuprin nabrijani gradski automobil

UrbanRebel je Cuprin hot hatch budućnosti

Za tri godine će se na tržištu naći jedan potpuno novi hot hatch, a riječ je o modelu UrbanRebel, kojeg Cupra najavljuje kao model koji će marku odvesti izvan njenih granica.

Škode Fabije RS odavno nema, a nema više ni Renault Clija RS, a tek pokoji model, kao što je Hyundai i20 N, se može naći u nekad mnogobrojnoj klasi malih sportskih modela. No za par godina i to će se promijeniti, a upravo jedan takav model će stići iz Cupre, a najavljuje ga koncept UrbanRebel.

Cupra UrbanRebel_01

UrbanRebel je biti pravi sportaš, a pokretat će ga električni motor koji razvija maksimalnu snagu od 166 kW/226 KS, a prema informacijama koje stižu iz tvornice, ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 6,9 sekundi. Kapacitet baterije je još uvijek tajna, a najavljuje se autonomija od 440 km.

Cupra UrbanRebel_04

Ovaj model će biti duži mrvicu više od 4 metra, a sa širinom od 1975 mm bit će i jedan od najširih automobila u klasi, barem prema aktualnim modelima. Iako ima sportski pedigre, visina vozila je 1576 mm, a međuosovinski razmak će biti dug 2600 mm. Bit će postavljen na novu Volkswagenovu MEB Small platformu za električna vozila, a dolazit će s pogonom na prednje kotače.

Cupra UrbanRebel_03

Unutrašnjost donosi mnogo ambijentalnog osvjetljenja, sportska sjedala i dva zaslona – jedan ispred vozača, a središnji multimedijski zaslon je poznat iz aktualnih modela Cupre. Također, nudit će prostor za 5 osoba, a i prtljažnik bi trebao biti prostran. No o svemu detaljni negdje početkom 2025. godine, kada se očekuje premijera serijske izvedbe.

Cupra UrbanRebel_02
Ključne riječi:
Cupra hot hatch koncept UrbanRebel
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 5. srpanj 1933.

Začetak legende zvane Autobahn

Fritz Todt proglašen je ukazom Adolfa Hitlera glavnim inspektorom za njemačke ceste uz glavni zadatak da izgradi sustav autocesta. Do 1936. je izgrađeno oko 100.000 km autocesta čime je njemačka dobila najsuvremeniju cestovnu mrežu u svijetu.

vs