Vidiauto Novosti Najave UrbanRebel je Cuprin hot hatch budućnosti

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 15.06.2022. 04:04

Koncept UrbanRebel najavljuje Cuprin nabrijani gradski automobil

UrbanRebel je Cuprin hot hatch budućnosti

Za tri godine će se na tržištu naći jedan potpuno novi hot hatch, a riječ je o modelu UrbanRebel, kojeg Cupra najavljuje kao model koji će marku odvesti izvan njenih granica.

Škode Fabije RS odavno nema, a nema više ni Renault Clija RS, a tek pokoji model, kao što je Hyundai i20 N, se može naći u nekad mnogobrojnoj klasi malih sportskih modela. No za par godina i to će se promijeniti, a upravo jedan takav model će stići iz Cupre, a najavljuje ga koncept UrbanRebel.

Cupra UrbanRebel_01

UrbanRebel je biti pravi sportaš, a pokretat će ga električni motor koji razvija maksimalnu snagu od 166 kW/226 KS, a prema informacijama koje stižu iz tvornice, ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 6,9 sekundi. Kapacitet baterije je još uvijek tajna, a najavljuje se autonomija od 440 km.

Cupra UrbanRebel_04

Ovaj model će biti duži mrvicu više od 4 metra, a sa širinom od 1975 mm bit će i jedan od najširih automobila u klasi, barem prema aktualnim modelima. Iako ima sportski pedigre, visina vozila je 1576 mm, a međuosovinski razmak će biti dug 2600 mm. Bit će postavljen na novu Volkswagenovu MEB Small platformu za električna vozila, a dolazit će s pogonom na prednje kotače.

Cupra UrbanRebel_03

Unutrašnjost donosi mnogo ambijentalnog osvjetljenja, sportska sjedala i dva zaslona – jedan ispred vozača, a središnji multimedijski zaslon je poznat iz aktualnih modela Cupre. Također, nudit će prostor za 5 osoba, a i prtljažnik bi trebao biti prostran. No o svemu detaljni negdje početkom 2025. godine, kada se očekuje premijera serijske izvedbe.

Cupra UrbanRebel_02
Ključne riječi:
Cupra hot hatch koncept UrbanRebel
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.