Vidiauto Novosti Najave I Ford Focus ostaje bez nasljednika

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 29.06.2022. 04:52

Izgleda kako će i Ford Focus ostati bez nasljednika

I Ford Focus ostaje bez nasljednika

Nakon Mondea, Ford će ugasiti još jedan poznati model, kompaktni Focus, a umjesto njega će se na tržištu naći neki drugi model, vrlo vjerojatno SUV.

Ford će ugasiti još jedno dobro poznato ime – Focus! Nakon Mondea, čija je proizvodnja već prestala, izuzev u Kini, Ford će ugasiti i Focus, ali tek za nekoliko godina, a do 2025. godine će u prodaji biti aktualna generacija ovog kompakta. No, kao i u slučaju Mondea, vjerojatno će se Focus nastaviti proizvoditi za kinesko tržište.

2021_FORD_FOCUS_ST-LINE_02

Glavni problem mu je trenutno nešto duži rok isporuke, ako želite personalizirati auto prema vašem guštu, a nedostaje mu i elektrifikacija, iako je prethodna generacija nuđena i u električnoj izvedbi. Uz to, nikad se nije uspio nametnuti glavnim rivalima u klasi – Opel Astri i Volkswagen Golfu. Iako ne smijemo zaboraviti napomenuti kako ima velik broj fanova sportske RS izvedbe.

2021_FORD_FOCUS_ACTIVE_ST-LINE_OUTDOOR_01

Podsjetimo se, Focus je zamijenio model Escort, a prva generacija je predstavljena 1998. godine i donijela je novi dizajnerski izričaj Forda. Druga generacija je stigla 2004. godine, dok je treća generacija bila predstavljena 2010. godine. Trenutno aktualna četvrta generacija je s nama od 2018. godine, a krajem prošle godine je Focus prošao kroz blagi redizajn.

Ključne riječi:
Focus Ford kompakt
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 2. prosinac 1902.

12-2-1902 Prvi V8 motor

Prvi V8 motor

Prvi V8 motor patentirao je u Francuskoj Leon-Marie-Joseph-Clement Levavasseur. Danas je V8 najčešće korišteni oblik motora kada su u pitanju sportski ili veliki luksuzni automobili.

vs