Vidiauto Novosti Najave Imamo sve informacije o Renaultu Austral

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 09.03.2022. 11:36

Ovo je novi Renault Austral, kompaktni elektrificirani SUV

Imamo sve informacije o Renaultu Austral

Iako smo obrise novog Australa već mogli vidjeti, sada su pred nama fotografije potpuno nezamaskiranog modela koji donosi aktualan dizajnerski izričaj Renaulta, koji je započeo s novom generacijom Meganea E-Tech Electric.

Renault Austral_01

Postavljen je na poznati CMF-CD platformu, kakvu koristi i novi Qashqai, a u budućnosti će je koristiti i drugi modeli. Riječ je o modelu dugom 4,51 m, širokom 1,83 m i visokom 1,62 m, koji uz međuosovinski razmak od 2,67 m nudi i razmak od tla od 17 cm.

Renault Austral_04

Sam dizajn je zanimljiv, a ističe se i tehnološkim mogućnostima kako što su tri vrste prednjih LED svjetala: Pure LED Vision, Adaptive LED Vision ili Matrix LED Vision, dok stražnja LED svjetla dolaze s tehnologijom mikrooptičkih vlakana koji prikazuju hologramski 3D efekt.

Renault Austral_03

Unutrašnji dizajn se također oslanja na Megane E-Tech Electric, a donosi veliki OpenR zaslon nove tehnologije, koji je među najvećima na tržištu. Naravno tu je i 12,3-inčna digitalna instrument ploča, a n udi se četiri vrste prikaza informacija. Prtljažnik varira, ovisno o položaju pomične stražnje klupe, a veličine je od 430 do 575 litara, ovisno ima li bateriju ili ne.

Renault Austral_05

Novi Renault Austral dostupan je s paletom inovativnih elektrificiranih motora kojom će pokriti sve vrste uporabe pri kojoj vozači neće morati mijenjati navike. Najnovija generacija motora E-TECH Hybrid (400V) s maksimalnom snagom do 200 KS i dvjema opcijama benzinskog motora: snage 130 KS 48V Mild Hybrid Advanced te snage 140 KS / 160 KS 12V Mild Hybrid.

Renault Austral_06

U Novom Australu bit će predstavljena i najnovija tehnologija potpunog hibrida E-TECH. Riječ je o pogonu koji se samostalno puni u vožnji i koji je originalno namijenjen vozilima više klase. Njegove su prednosti bolje performanse, veći užitak u vožnji te smanjena potrošnja goriva i emisija CO2. Dolazi opremljen novim 1,2-litrenom 3-cilindarskom motoru s turbopunjačem kombiniranom s električnim motorom, 1,7 kWh / 400V litij-ionskom baterijom i 7-stupanjskim mjenjačem. Razvija kombiniranu snagu do 146 kW ili 200 KS.

Renault Austral_02

Narudžbe za novi Renault Austral kreću od ljeta, s prvim isporukama kupcima od jeseni, a sve cijene će biti objavljene naknadno.

Ključne riječi:
Austral hibrid Renault SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.