Vidiauto Novosti Najave Uskoro premijera za novi Mitsubishi ASX

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 13.06.2022. 04:25

Novi Mitsubishi ASX ipak dostupan i s benzinskim motorima

Uskoro premijera za novi Mitsubishi ASX

Iako je prvobitno bilo najavljeno kako će dolaziti isključivo u hibridnoj izvedbi, sada stižu informacije kako će novi ASX biti dostupan i sa standardnim benzinskim motorom.

Mitsubishi priprema nekoliko noviteta, a uz dugoočekivani novi Colt, koji će se temeljiti na Renault Cliju, u pripremi je i potpuno nova generacija za gradski SUV ASX. On će se temeljiti na Renault Capturu, no najavljuje se kako će imati vlastiti dizajnerski izričaj, svojstven za Mitsubishi, a koji je poznat pod nazivom ''dynamic shield''.

2023 Mitsubishi ASX_01

No dosadašnje informacije su govorile kako će novi ASX biti pokretan isključivo hibridnim pogonskim sklopom, i to onim koji se sastoji od 1,6-litrenog atmosferskog benzinca i elektromotora, a koji daje maksimalnu snagu od 145 KS. No sada se spominju i ostale opcije, pa bi se u ponudi trebao naći i plug-in hibrid ukupne snage 160 KS i s ugrađenom baterijom kapaciteta 10,5 kWh.

2023 Mitsubishi ASX

No izgleda kako će novi ASX dolaziti i kao klasičan benzinac, pa bi osnovni motor trebao biti dobro poznati jednolitreni trocilindrični turbo motor u izvedbi s 90 KS, a govori se i o 1,3-litrenom turbo benzincu s 4 cilindra koji će pak biti dostupan u izvedbi sa 140 KS i sa 158 KS, a potonji će biti dostupan samo u izvedbi s automatskim mjenjačem. A kao što i sami možete zaključiti, izvedbe s pogonom na sve kotače neće biti.

Ključne riječi:
ASX hibrid Mitsubishi Plug-in hibrid SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.