Vidiauto Novosti Najave Uskoro premijera za novi Mitsubishi ASX

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 13.06.2022. 04:25

Novi Mitsubishi ASX ipak dostupan i s benzinskim motorima

Uskoro premijera za novi Mitsubishi ASX

Iako je prvobitno bilo najavljeno kako će dolaziti isključivo u hibridnoj izvedbi, sada stižu informacije kako će novi ASX biti dostupan i sa standardnim benzinskim motorom.

Mitsubishi priprema nekoliko noviteta, a uz dugoočekivani novi Colt, koji će se temeljiti na Renault Cliju, u pripremi je i potpuno nova generacija za gradski SUV ASX. On će se temeljiti na Renault Capturu, no najavljuje se kako će imati vlastiti dizajnerski izričaj, svojstven za Mitsubishi, a koji je poznat pod nazivom ''dynamic shield''.

2023 Mitsubishi ASX_01

No dosadašnje informacije su govorile kako će novi ASX biti pokretan isključivo hibridnim pogonskim sklopom, i to onim koji se sastoji od 1,6-litrenog atmosferskog benzinca i elektromotora, a koji daje maksimalnu snagu od 145 KS. No sada se spominju i ostale opcije, pa bi se u ponudi trebao naći i plug-in hibrid ukupne snage 160 KS i s ugrađenom baterijom kapaciteta 10,5 kWh.

2023 Mitsubishi ASX

No izgleda kako će novi ASX dolaziti i kao klasičan benzinac, pa bi osnovni motor trebao biti dobro poznati jednolitreni trocilindrični turbo motor u izvedbi s 90 KS, a govori se i o 1,3-litrenom turbo benzincu s 4 cilindra koji će pak biti dostupan u izvedbi sa 140 KS i sa 158 KS, a potonji će biti dostupan samo u izvedbi s automatskim mjenjačem. A kao što i sami možete zaključiti, izvedbe s pogonom na sve kotače neće biti.

Ključne riječi:
ASX hibrid Mitsubishi Plug-in hibrid SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 5. srpanj 1933.

Začetak legende zvane Autobahn

Fritz Todt proglašen je ukazom Adolfa Hitlera glavnim inspektorom za njemačke ceste uz glavni zadatak da izgradi sustav autocesta. Do 1936. je izgrađeno oko 100.000 km autocesta čime je njemačka dobila najsuvremeniju cestovnu mrežu u svijetu.

vs