Vidiauto Novosti Najave Električni SUV Ford Mustang Mach-E

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 23.06.2022. 04:09

Električni SUV Ford Mustang Mach-E stigao i kod nas

Električni SUV Ford Mustang Mach-E

Novi Ford Mustang Mach-E, električni SUV, od sada je dostupan i na našem tržištu, koji će biti dostupan u dvije izvedbe – AWD i GT.

Iako na spomen imena Mustang, svi prvo pomisle na sportski coupe, odnosno pravi američki muscle car, danas se treba ipak zapitati o kojoj je točno izvedbi riječ. Naime, sada je dostupan i Mustang Mach-E, električni SUV, pa treba odmah riješiti o kojem se vozilu govori.

Ford Mustang Mach-E_01

Mustang Mach-E je dug 4713 mm, širok 2097 mm i visok 1624 mm, a iako nije riječ o niskom coupeu, i ovaj automobil ima sportski pedigre. Trenutno su u ponudi dvije izvedbe, Mustang Mach-E AWD i GT.

Ford Mustang Mach-E_02

AWD izvedba razvija maksimalnu snagu od 258 kW/351 KS i nudi ubrzanje od 0 do 100 km/h za 5,8 sekundi, dok izvedba GT razvija maksimalnu snagu od 358 kW/487 KS, a ona nudi ubrzanje za 3,7 sekundi.

Ford Mustang Mach-E_03

Obje izvedbe dolaze s 88 kWh Li-Ion baterijom koja omogućuje doseg do 540 km po WLTP-u za slabiju izvedbu, odnosno do 500 km za GT izvedbu. Također treba napomenuti kako obje izvedbe dolaze s pogonom na sve kotače, a najavljeno je i kako će kasnije stići izvedbe s manjom snagom, ali i s baterijom od 68 kWh.

Ford Mustang Mach-E_04

Mustang Mach-E dolazi s 20-inčnim aluminijskim naplatcima i gumama 245/45, koje su razvijene u suradnji s Pirellijem, a tu su i ventilirani Brembo kočioni diskovi u GT izvedbi koji su promjera 385 mm. Uz jedinstvene boje vanjštine Grabber Blue i Cyber Orange, novi model uvodi lukove kotača u boji karoserije, polikarbonatnu rešetku s 3D efektom u Dark Matter Grey boji te dodaje jedinstveni dizajn prednjeg odbojnika s otvorima za zrak i spojlerom.

Ford Mustang Mach-E_06

U unutrašnjosti nas očekuje 15,5-inčni multimedijski zaslon, poboljšana sportska sjedala, B&O audio sustav s 10 zvučnika, a u ponudi je i opcijski panoramski stakleni krov. Naravno, tu su i najnoviji sigurnosni sustavi, kao i sustavi pomoći vozaču u vožnji.

Ford Mustang Mach-E_05

I za kraj ostaje cijena, koja za model Mustang Mach-E AWD kreće od 609.990 kuna, dok cijena za Mach-E GT starta od 699.990 kuna. Naravno, na navedene cijene idu i poticaji.

Ključne riječi:
električni SUV EV Ford Mustang Mach-E SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 5. srpanj 1933.

Začetak legende zvane Autobahn

Fritz Todt proglašen je ukazom Adolfa Hitlera glavnim inspektorom za njemačke ceste uz glavni zadatak da izgradi sustav autocesta. Do 1936. je izgrađeno oko 100.000 km autocesta čime je njemačka dobila najsuvremeniju cestovnu mrežu u svijetu.

vs