Vidiauto Novosti Najave Maserati Ghibli neće dobiti nasljednika

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 16.08.2022. 04:48

Maserati će ugasiti model Ghibli kroz par godina

Maserati Ghibli neće dobiti nasljednika

Potvrđeno je kako Maserati neće razvijati novu generaciju modela Ghibli, a aktualni model će u proizvodnji ostati do kraja 2024. godine.

Da limuzine više nitko ne želi znaju i ptice na grani, a prema direktoru Maseratija, Grantu Barlingu, isto se dogodilo i s potražnjom za model Ghibli, pa je najavljeno kako će proizvodnja ove limuzine prestati tijekom 2024. godine, a istovremeno se saznalo i kako direktnog nasljednika neće biti.

17599-GhibliGranSportV6

Naime, u budućnosti će Maserati spojiti limuzine Ghibli i Quattroporte, a novi će model koristiti ime Quattroporte. Novi će model dimenzijama odgovarati modelu Ghibli, no Quattroporte je poznatije ime, pa je to razlog gašenja imena Ghibli. Uz to, nova generacija će biti razvijena isključivo kao električno vozilo.

17600-GhibliGranSportV6

Uz novi model, otkriveno je i kako će doći do promjena u ponudi motora. Tako će 3,8-litreni twin-turbo V8 biti ukinut, dok će novi trolitreni V6 benzinac u proizvodnji ostati još najduže sedam godina. Naime, već je prije bilo najavljeno kako će Maserati do 2030. godine u ponudi imati isključivo električne modele, što automatski znači i prestanak proizvodnje klasičnih motora. Objavljeno je i kako Levante dobiva nasljednika, no on će biti pokretan isključivo strujom.

Ključne riječi:
Ghibli kraj proizvodnje Limuzina Maserati
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.